Maribox kino bo novo ime za Kolosej Maribor – Projektor, podrobnosti bodo predstavili 9.5.2017 | UPORABNA STRAN

Maribox kino bo novo ime za Kolosej Maribor – Projektor, podrobnosti bodo predstavili 9.5.2017

Maribox bo novo ime za kino, ki trenutno še vedno sliši na ime Kolosej Maribor – Projektor in domuje na naslovu Loška 13, Maribor. Ta že nekaj časa ni več lastniško povezan s Kolosejem Ljubljana in prav je, da dobi tudi novo ime, saj mu ta nekako ne pritiče.

Maribox se predstavlja 9.5.2017.
Predstavniki družbe Projektor d.o.o., ki trenutno še upravlja s Kolosejem Maribor bodo v torek, 9.5.2017 predstavili novo vizualno podobo, razvojne načrte pod blagovno znamko Maribox in delno prenovo nekdanjega Koloseja Maribor, ki se je odvila konec lanskega leta. Maribox bo tako najnaprednejši kino v Sloveniji, saj ima od letošnjega leta njihova največja dvorana kot edina v Sloveniji Dolby Atmos zvočno tehnologijo, prav tako pa edini v Sloveniji za 3D projekcijo uporabljajo dva projektorja in dosegajo 8 fL v tem načinu projekcije. Za primerjavo IMAX dosega 11 fL. Dvorana pa ima na voljo tudi 28 VIP sedežev. Poleg dvorane 1 so prenovili tudi dvorano 6, ki je prav tako dobila nov projektor in platno. Investicije se tukaj niso končale, a več o tem v torek.

Blagovno znamko Maribox je Adriatic Slovenica, ki je lastnica objekta in zemljišča na katerem stoji Kolosej Maribor (po novem Maribox), na evropski ravni registrirala februarja 2017. Z s kino dvoranami pa upravlja družba Projektor d.o.o., ki je v lasti KD Kvarta d.o.o.. Tako Adriatic Slovenica kot KD Kvart pa sodita v KD Skupino. V letu 2016 je Kolosej Maribor (po novem Maribox) dosegel 14% rast števila obiskovalcev, kar je nadpovprečno glede na predvideno rast trga (2-3%).

Več kot očitno je, da Ljubljana kot glavno mesto Slovenije lahko Mariboru močno zavida kino center, ki nudi visoko kakovost udobja in uporabniške izkušnje pri gledanju filmov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: