Skupina Prelude je zmagovalka prvega Volkswagen Rocks dogodka in se bo odpravila na turnejo s skupino Šank Rock | UPORABNA STRAN

Skupina Prelude je zmagovalka prvega Volkswagen Rocks dogodka in se bo odpravila na turnejo s skupino Šank Rock

Skupina Prelude je včeraj, 12.5.2017 zmagala zaključnem dogodku na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v sklopu prvega projekta Volkswagen Rocks s katerim so iskali nove, mlade slovenske rock zvezde. Na Volkswagen Rocks natečaj se je prijavilo 125 slovenskih bendov in posameznikov, v finalu pa se jih je predstavilo 10.

Za včerajšnje finaliste je prek spletnega glasovanja odločalo 14.000 ljudi, ki so skupno oddali prek 36.000 glasov. Strokovno žirijo pa so sestavljali: Matjaž Jelen in Cveto Polak iz Šank rock in Tomi Meglič iz Siddharte. Ko so na podlagi ponderja združili glasove so kot zmagovalca razglasili skupino Prelude.

V sklopu finalnega dogodka so nastopili tudi Dunking Devils v LED neonskih oblekah. Kako je to izgledalo si lahko ogledate spodaj v videu.

Prelude bodo predskupina na vseslovenski turneji skupine Šank Rock
Nagrada, ki so jo včeraj prejeli zmagovalci projekta Volkswagen Rocks obsega snemanje dveh studijskih pesmi ter videospoda. Najverjetneje pa je najbolj atraktivni del nagrade to, da bo skupina Prelude kot predskupina ogrevala občinstvo na vseslovenski turneji legendarne skupine Šank Rock, ki se začenja poleti. Matjaž Jelen, glavni pevec skupine Šank Rock je povedal: »Šank rocki letos praznujemo poseben jubilej, 35-letnico obstoja. Poleti se odpravljamo na veliko turnejo, z nami bodo tudi Prelude, ki bodo gotovo zažigali.«

Slike: Anže Krže

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: