Ne, finala nismo za las zgrešili – Slovenija (Omar Naber) je bila na Evroviziji 2017 v svojem polfinalu predzadnja | UPORABNA STRAN

Ne, finala nismo za las zgrešili – Slovenija (Omar Naber) je bila na Evroviziji 2017 v svojem polfinalu predzadnja

Ali smo finale na Evroviziji / Eurosongu 2017 za las zgrešili? NE, nikakor. Omar Naber, ki je Slovenijo zastopal s pesmijo On My Way je v svojem polfinalu zasedel predzadnje mesto. Slabša je bila zgolj še Latvija.

Skupno pa je Omar Naber dosegel tretje mesto, od zadaj seveda. Poleg Latvije je bil od Slovenije slabši zgolj še San Marino. Torej Slovenija ni imela nikakršnih šans, da pride v finale, a kaj, ko smo to več ali manj slutili že nekaj časa. Z BQL in njuno pesmijo Heart of Gold bi najverjetneje prilezli precej višje, vsaj če množičnost predvajanja te pesmi primerjamo z Omarjevo.

Po izboru gledalcev EME 2017 in strokovne žirije v Ljubljani bi naprej šla brata, ki nastopata pod imenom BQL, a ker so žirije iz Maribora (Eva Boto, Bilbi, Primož Štorman), Celja (ManuElla, Matic Jere, Sanja Mlinar Marin), Kranja (Manca Izmajlova, Darja Švajger, Tina Marinšek) in Kopra (Anika Horvat, Andrea F, Štefica Stipanović – Steffy) glasovali z Omarja Nabra, je zmagal ta.


Očitno ne znamo

Več kot očitno je, da v Sloveniji na Evrovizijo ne znamo (z redkimi izjemami) poslati tekmovalca, tekmovalke ali skupine, ki bi lahko posegel po višjih mestih ali pa se vsaj uvrstil v finale, kar bi glede na »ustaljene načine glasovanja« lahko že šteli kot velik uspeh za Slovenijo. Očitno imamo radi, da je EMA sama sebi namen, na Evrovizijo pa pošljemo kar pač pošljemo. Da Slovenija lahko upa na finalni nastop moramo biti odlični in res nekaj posebnega in tokrat več kot očitno ni bilo tako.

Aja, letos je zmagala Portugalska (Salvador Sobral (Amar Pelos Dois) – Portugalska je prvič zmagala na Eurosongu / Evroviziji 2017 – video).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: