Slovenija prvič gosti kongres evropskih pivovarjev – 36. EBC kongres, Cankarjev dom, Ljubljana | UPORABNA STRAN

Slovenija prvič gosti kongres evropskih pivovarjev – 36. EBC kongres, Cankarjev dom, Ljubljana

36 kongres evropskih pivovarjev (36. EBC) prvič poteka v Sloveniji. Bienalno srečanje organizacije Brewers of Europe, ki letos praznuje 70-letnico svojega delovanja od 14. do 18.5.2017 poteka v Ljubljani, bolj natančno v Cankarjevem domu.

Kozarec 36. kongresa so izdelali v steklarni Ritzenhoff, z zmagovalnim potiskom Romana Ražmana pa so ga dokončali v Steklarni Hrastnik 1860.

 

 

Gostitelj srečanja, Združenje slovenskih pivovarjev pričakuje več kot 460 udeležencev iz vsega sveta. Večinoma iz evropskih držav, a se bodo pridružili tudi gostje z Japonske, Brazilije, Mehike in ZDA. Slavnostna otvoritev konference se je odvila včeraj, danes in jutri pa potekajo glavna konferenčna predavanja. V popoldanskih urah se udeleženci lahko udeležijo posebnih tur v sklopu katerih si bodo lahko ogledali Postojnjsko jamo, Piran, Bled, Pivovarno Union, Pivovarno Laško, pivovarniški muzej v Žalcu ter znamenito Fontano piv Zeleno zlato. Program lahko najdete tukaj.

V sklopu kongresa se bodo na posebnem “craft” paviljonu predstavljali tudi mali slovenski pivovarji in to so: Adam Ravbar, Vizir, Volk Turjaški, Hopsbrew, Rezervoir dogs, Štajers (Pivovarna B&B), Tektonik, Mali grad, Človeška ribica (Human Fish), Maister pivovarna, Komunajzer, Gastro Ptuj, Lobik, Carniola, Maister, Lukovica-Rokovnjač, Hopster in Green Gold.

Prvič v zgodovini kongresa bodo pripravili tudi posebno dogajanje posvečeno lokalnemu prebivalstvu, naslovili so ga Zgodba o slovenskem hmelju in pivu. Gre za delavnico, ki se bo odvila jutri, 16.5.2017 med 17.00 in 20.00 v Klubu Cankarjevega doma. Na njej pa bo 6 domačih strokovnjakov predstavilo zgodbo nastajanja domačega piva, poskrbeli bodo pa tudi za degustacijo piv. Cstopnina je 10€

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: