Star Trek: Discovery dobil prvi napovednik / trailer – serija na Netflix prihaja jeseni 2017, tudi v Slovenijo

Star Trek: Discovery, dolgo pričakovana serija, ki bi po prvotnih napovedih morala biti na sporedu že konec lanskega leta, je sedaj vendarle dobila svoj prvi napovednik / trailer ter datum prihoda in to je jesen 2017. Izvorna televizijska hiša je CBS, ki bo serijo predvajala na CBS All Access v ZDA in Kanadi.

Pravice za druge države sveta, tudi Slovenijo, pa je odkupil Netflix, ki bo omogočil globalno lansiranje serije. Prvotno je bilo predvideno, da bo prva sezona serije, ki jo je CBS naročil novembra 2015 obsegala 13 epizod, a so sedaj to številko dvignili na 15. Samo serijo pa bodo obogatili s pogovorno oddajo Talking Trek, ki bo sledila vsaki epizodi.

Zgodba serije Serijo Star Trek: Discovery je postavljena v čas 10 let pred Star Trek: The Original Series (izvirno predvajano med leti 1966 in 1969) in se tako ne sklada s časovnico filmov Star Trek. Serija spremlja posadko plovila USS Discovery, ki raziskuje nove svetove in nove civilizacije (saj vemo kako gre … explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before. …). Hkrati pa se bo zgodba vrtela tudi okoli dogodkov v zgodovini Star Treka o katerih se je veliko govorilo, a nikoli niso bili raziskani.

Posadko plovila USS Discovery bo vodila ženska, Michael Burnham (igra jo Sonequa Martin-Green), a ne bo kapitanka (captain), nosila bo namreč čin kapitanka korvete (lieutenant commander), klicali pa jo bodo Number One. Michael je sicer iz rase ljudi, a je bila vzgojena s strani Vulkancev.

CBS-ov napovednik / trailer serije Star Trek: Discovery

Še Netflixova različica za Veliko Britanijo in Irsko

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: