Primerjava količin brezplačnega prenosa podatkov v EU roamingu v paketih Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach, T-2 | UPORABNA STRAN

Primerjava količin brezplačnega prenosa podatkov v EU roamingu v paketih Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach, T-2

Primerjava količin brezplačnega v pakete vključenega prenosa podatkov v EU roamingu bo najverjetneje marsikomu prišla prav, saj je danes v veljavo stopila Uredba, ki uveljavlja načelo Roam Like at Home, a to čisto zares velja le pri klicih in SMS-ih. Pri prenosu podatkov pa bodo uporabniki morali malo paziti.

V prvi primerjavi so zgolj sistemski mobilni operaterji v Sloveniji, to so tisti, ki imajo lastno omrežje (beri bazne postaje) in to so Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach in T-2. To so tudi največji slovenski operaterji.

Več o sami Uredba št. 2015/2120 z dne 25. 11. 2015 in kaj ta prinaša, si lahko preberete v teh člankih:
*Ali bomo v EU od 15.6.2017 zakupljene količine podatkov, klicev in SMS-ov res lahko koristili kot doma?
*Koliko prenosa podatkov mi mora operater omogočiti v EU gostovanju od 15.6.2017 naprej? Vse je odvisno od cene paketa
*V katerih državah velja evrotarifa in kje boste od 15.6.2017 gostovali kot doma (Roam Like at Home)?

Telekom Slovenije
Telekom Slovenije je pri nekaterih paketih ponudil enake količine tako doma kot v EU gostovanju, pri drugih pa je ponudil manj oz. nekaj več od zahtevanega minimuma. Pri enem od paketov je zaradi pravil iz Uredbe moral med gostovanjem v EU ponuditi več kot doma.

A1 Slovenija
A1 Slovenija je pri vseh svojih paketih, ki vključujejo govorne storitve (beri klice) uporabnikom ponudil količine, ki jih imajo na voljo doma.

Telemach
Telemach je v večini paketov količine omejil na spodnji še dovoljen minimum, pri nekaterih paketih pa je zaradi pravil iz Uredbe moral med gostovanjem v EU ponuditi več kot doma.

T-2
T-2 je pri večini svojih paketov ponudil manj kot doma, pri paketu TOP pa je moral zaradi pravil iz Uredbe med gostovanjem v EU ponuditi več kot doma.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] brezplačnega prenosa podatkov, ki je vključen v pakete potrebuje nadaljevanje, saj so bili v prejšnjem članku pokriti zgolj omrežni operaterji (Telekom, A1, Telemach in T-2), sedaj pa sledijo še trije največji MVNO in sicer paketih BOB, HoT (Hofer Telekom) in […]

Komentiraj

Anti-Spam: