Primerjava količin brezplačnega prenosa podatkov v EU roamingu v paketih BOB, HoT (Hofer Telekom) in Izimobil | UPORABNA STRAN

Primerjava količin brezplačnega prenosa podatkov v EU roamingu v paketih BOB, HoT (Hofer Telekom) in Izimobil

Primerjava količin brezplačnega prenosa podatkov, ki je vključen v pakete potrebuje nadaljevanje, saj so bili v prejšnjem članku pokriti zgolj omrežni operaterji (Telekom, A1, Telemach in T-2), sedaj pa sledijo še trije največji MVNO in sicer paketih BOB, HoT (Hofer Telekom) in Izimobil.

**Primerjava količin brezplačnega prenosa podatkov v EU roamingu v paketih Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach, T-2**

Ker gre za cenovno občutljive mobilne operaterje je tukaj razlika med domačim in EU prenosom še nekoliko večja, čeprav so med njimi turi razlike in izjeme. Izimobil tako na vseh svojih paketih ponuja enake količine. HoT je s paketom Extra postavil tudi rekord v najnižjem odstotku razmerja med domačimi podatki in tistimi ki jih lahko uporabnik brezplačno porabi v sklopu evrotarife.

BOB
BOB se je odločil za spodnjo še dovoljeno mejo s strani EU Uredbe. Pri paketih z 1GB oz. 1.5GB pa so količine izenačili, a je ta bolj kot ne prav tako vezana na minimum s strani Uredbe.

HoT (Hofer Telekom)
HoT si je prav tako izbral še dovoljen minimum in pri paketu HoT Extra zato ponujajo zgolj 6.23% v EU v primerjavi s količino doma. A je to glede na ciljno skupino operaterja povsem razumljivo.

Izimobil
Izimobil pa se je odločil, da njihovi uporabniki lahko vse količine porabijo doma ali v EU roamingu. Ima sicer nekoliko drugačen koncept kot prejšnja dva operaterja, saj tukaj uporabnik sam odloča čemu bo namenil količine.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: