Lidlov mladi vinar 2017 – Lidl tokrat išče perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino | UPORABNA STRAN

Lidlov mladi vinar 2017 – Lidl tokrat išče perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino

Lidlov mladi vinar letos poteka že petič, a tokrat z nekoliko spremenjenim konceptom, saj za razliko od preteklih let tokrat iščejo perspektivne mlade vinarje, ki že samostojno pridelujejo vino.

 

 

Kot so pojasnili pri Lidlu želijo s prenovljenim konceptom projekta ponuditi poslovno priložnost za mlade vinarje in tako poskrbeti za rast ter razvoj panoge. Najboljši mladi vinarji pa bodo imeli priložnost svoje vino ponuditi v Lidlovih trgovinah.

Kdo torej lahko sodeluje?
Na razpisu Lidlov mladi vinar lahko sodelujejo mladi vinarji do 35 let, ki imajo za sabo že nekaj izkušenj na področju pridelave vina. Prijave spremljajo do 8.9.2017 na spletni strani mladivinar.si. Ob prijavi mora prijavitelj oddati vse potrebne informacije o vinu ter kratko predstavitev (svoj življenjepis) in opis svoje kleti. V septembru bo strokovna komisija, v sestavi predstavnikov podjetja Lidl Slovenija, Slovenskega festivala vin in drugih strokovnjakov s področja vinarstva in vinogradništva, razglasila po dva finalista v kategoriji belo vino in v kategoriji rdeče vino. Finalna štiri vina bodo pozno jeseni tudi na prodaj v trgovinah Lidla Slovenija.

Še nekaj bombončkov
Partner projekta Mladi vinar je tudi Slovenski festival vin, ta bo letos potekal že 20. leto zapored. Rado Stojanović, direktor Slovenskega festivala vin je povedal: »Mladih in perspektivnih vinarjev je v Sloveniji kar precej, zato pozdravljamo odločitev Lidla Slovenija, da jim bodo tokrat ponudili tudi možnost poslovnega sodelovanja. To je namreč tisto, kar na koncu pri vinarjih tudi največ šteje – možnost predstavitve svojih vin široki množici ljudi.« Na 20. Slovenskem festivalu vin, ki bo letos potekal 17. in 18. novembra, se bodo vsa štiri finalna vina tudi predstavila, na dogodku pa bo razglašen še absolutni zmagovalec, ki bo kot glavno nagrado prejel možnost izobraževanja v izbrani vinski kleti ali drugi organizaciji/inštitutu v tujini v višini največ 1.200 evrov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: