Kolosej Kinematografi od 10.7.2017 ponovno v stečaju, tokrat na podlagi ponovnega odločanja Višjega sodišča

Družba Kolosej Kinematografi je po odločitvi Višjega sodišča v Ljubljani od 10.7.2017 ponovno v stečaju. Gre za več let trajajočo sago, ki se je začela 21.11.2014 s predlogom za začetek prisilne poravnave.

Ustavno sodišče vrnilo sodbo v ponovno odločanje
Ustavno sodišče je 20.4.2017 odločilo (Up-893/16, U-I-194/16), da se sklep Višjega sodišča v Ljubljani št. Cst 575/2016 z dne 14. 10. 2016 razveljavi in zadeva se vrne temu sodišču v novo odločanje. Višje sodišče je v ponovnem odločanju delno ugodilo pritožbama družb Ledava investicije in KBS banka ter odločilo, da se prisilna poravnava nad družbo Kolosej Kinematografi ustavi in se nad njo uvede stečajni postopek. Kot stečajnega upravitelja je določilo Tomaža Čada, upniki pa imajo do 10.10.2017 čas za prijavo terjatev.

Filmu pa se v Ljubljani dela škoda
Družba Kolosej Kinematografi trenutno ni ne lastnik objekta Kolosej Ljubljana, to je namreč Sip nepremičnine, svetovanje in posredovanje, d.o.o., dejavnost v njem pa vodi REIT Investicije, d.o.o. Vse mahinacije, ki so se v zadnjih letih dogajale okoli Koloseja so pustile močan negativni udarec na ogled filmov v Ljubljani. Nevlaganje v objekt je odgnalo gledalce, ostalih komercialnih kino dvoran pa Ljubljana ni imela. Na srečo je pred kratkim dal obliž na rano Kino Bežigrad, ki je dokazal, da potreba po kinematografih v Ljubljani obstaja. Morda se novosti obetajo z izgradnjo komercialnega dela Emonike, a te podrobnosti so še zavite v tančico skrivnosti.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: