Avant2Go Maribor in Kranj – car sharing / souporaba avtomobila prihaja v 2. in 4. največje mesto v Sloveniji

Kranj in Maribor dobivata Avant2Go car sharing storitev za souporabo avtomobilov. S tem se Avant2Go, ki je svojo storitev najprej ponudil v Ljubljani, kmalu za tem na letališču Brnik in nato še v Murski Soboti seli v 2. in 4. največje mesto v Sloveniji.

Cena enaka povsod
Cena za prevožen kilometer in minuto najema je enaka povsod v sistemu Avant2Go.
Prevožen kilometer stane od 20 do 30 centov, minuta pa od 5 do 10 centov (podnevi) ali 1 do 2 centa (ponoči). Cena je v razponu, saj so na voljo različni avtomobili, po novem tudi Volkswagen e-Golf. Tako kot v Ljubljani in Murski Soboti je postavljena minimalna cena najema in ta znaša od 2.4€ do 4€.

Maribor 6 in Kranj 4 lokacije
Maribor bo v mesecu juliju v sklopu Avant2Go car sharing storitve dobil 6 lokacij in sicer na Rakuševem trgu, pred Ticem na Partizanski cesti, na Slomškovem trgu, Lentu in Strossmeyerjevi ulici. Maribor bo dobil tudi 10 do 20 vozil. Jeseni pa bo Maribor dobil še 5 dodatnih lokacij.

Kranj bo Avant2Go sistem obogatil s štirimi lokacijami in sicer bodo 6 mest postavili pred Mestno občino Kranj, 4 mesta bodo pred Zdravstvenim domom Kranj, 3 na območju Čebelice, pa tudi na Primskovem. V tej fazi bo v sistem dodanih 10 vozil. Kasneje bi omrežje lahko razširili tudi na Huje.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: