Gen-I zmagal na Zamenjaj in prihrani 2 (2017) pri elektriki in plinu – Zveza potrošnikov Slovenije

Gen-I je zmagal na licitaciji Zveze potrošnikov Slovenije v sklopu projekta Zamenjaj in prihrani 2 (2017) tako v kategoriji elektrika kot plin. Zmagovalec drugega skupinskega nakupa energije v Sloveniji je torej isti kot pri prejšnji licitaciji.

Kar 82% gospodinjstev še ni nikoli zamenjalo ponudnika elektrike ali plina ali pa imajo redne cenike.

Brez vezave, skritih stroškov in vsaj 12 mesecev enako ceno
Pogoji licitacije so zahtevali, da je ponudba brez vezave skritih stroškov in da cena ostane enaka saj 12 mesecev. Točne cene pri Zvezi potrošnikov Slovenije še niso podali, ta bo znana v drugi polovici avgusta 2017, ko bodo razpošiljali prve individualne izračune. So pa izračunali prihranek na povprečno gospodinjstvo prijavljeno v prvem delu.

Prihranek pri elektriki: 102.97€ na leto
Prihranek pri plinu: 108.44€ na leto
** Povprečno gospodinjstvo prijavljeno v skupinski nakup letno porabi 5.300 kWh električne energije. 18% jih ima enotarifni števec, tisti, ki imajo dvotarifnega pa 52% elektrike porabijo v manjši tarifi. Povprečna letna poraba plina pa znaša 12.200 kWh.**

Nič še ni zamujeno
V prvem delu licitacije je sodelovalo 13.997 gospodinjstev. Te so pri ZPS-ju rabili za nižanje cene pri posameznem ponudniku, saj so s tem pokazali zanimanje pri dobaviteljih energije. Druga faza se prične danes, prav tako na zamenjajinprihrani.si, ko bodo uporabniki lahko oddali prijavo za individualni izračun prihrankov. Te bodo razpošiljali v drugi polovici avgusta. Čas za podpis pogodbe pa bo do 5.10.2017.

Še nekaj drobnega tiska
Gen-I je obvezan sprejeti 13.997 zamenjav, saj je bilo toliko zamenjav prijavljenih v prvem delu. Lahko jih sprejme več, a to je prosta izbira Gen-I-ja. Provizija ZPS-ja in njihovega partnerja na uporabnika, ki zamenja dobavitelja v sklopu te akcije je 22.5€ na uporabnika elektrike in 25€ na uporabnika plina. Kolikšna je delitev med ZPS in partnerjem pa Breda Kutin iz ZPS-ja ni razkrila.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: