Avant2Go Maribor –do 21.7.2017 bo v Europarku potekala predstavitev souporabe avtomobila / car sharing | UPORABNA STRAN

Avant2Go Maribor –do 21.7.2017 bo v Europarku potekala predstavitev souporabe avtomobila / car sharing

Maribor dobiva storitev Avant2Go, ki nudi možnost souporabe avtomobila (car sharing). Do konca meseca bo postavljenih šest lokacij in da bodo Mariborčani kar se da najbolje obveščeni v Europarku do 21.7.2017 poteka predstavitev. Predstavljen pa je tudi električni avtomobil Tesla Model S.

Avant2Go iz Ljubljane in Murske Sobote tudi v Maribor in Kranj
Po tem, ko je Avant2Go uspešno vpeljal pilotni projekt souporabe električnih avtomobilov v Ljubljani in Murski Soboti, pa tudi na Brniku se to poletje širijo v Maribor in Kranj. Skupaj bodo postavili 10 novih postajališč.

Matej Grošelj iz podjetja Avantcar, ki stoji za rešitvijo Avant2Go, je pojasnil: »Pomemben je tudi ekološki vidik, saj so vsa vozila v souporabi Avant2Go 100% električna in med vožnjo ne povzročajo škodljivih izpustov ali hrupa. Uporabniki z nekaj kliki preko pametnega telefona izbrano vozilo preprosto rezervirajo, odklenejo in odpeljejo, po zaključku vožnje pa ga na enak način zaklenejo in zaključijo najem.« A ker je prvi stik z novostmi vedno težak si bodo lahko vsi v Europarku novost tudi ogledali in jo preizkusili. Da bo stvar še nekoliko bolj zanimiva pa je poleg BMW-ja i3 razstavljen tudi avtomobil Tesla Model S.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: