S5-AFA je novo letalo v floti Adria Airways – Bombardier CRJ-900LR, ki zaenkrat ne bo dobil Adriine poslikave | UPORABNA STRAN

S5-AFA je novo letalo v floti Adria Airways – Bombardier CRJ-900LR, ki zaenkrat ne bo dobil Adriine poslikave

Adria Airways je v svojo floto sprejela še eno letalo Bombardier CRJ-900LR, in sicer z registrsko oznako S5-AFA. Kot so sporočili iz Adrie, gre za kratkoročni najem od odvisne družbe v lasti Regional One, od katere že imajo v najemu nekaj letal.

Zaenkrat še brez Adria livery poslikave
Iz Adrie Airways so še sporočili, da bo kratkotrajni najem trajal predvidoma za čas poletne sezone z možnostjo podaljšanja. Letalo pa bo namenjeno »pokrivanju operativnega plana letenja ob morebitnih izpadih v obstoječi floti.« Pojasnilo, ki so ga dali v Adrii je povsem enostavno vključiti v trenutno stanje, saj je Adria eno letalo CRJ-900 (S5-AAO) v wet-lease (letalo in posadka) najem dala letalski družbi Swiss International Air Lines do 30.9.2017. Najem enega letala CRJ-700 pa se bo iztekel konec letošnjega leta. Tako da obstaja tudi precej velika verjetnost, da bo prišlo do podaljšanja najema, vsaj glede na rast potnikov pri Adrii.

Letalo S5-AFA je sicer že včeraj priletelo v Ljubljano, tako da bo z delom lahko začelo zelo kmalu.

Zakaj Adria potrebuje rezervno letalo oz. letalo, ki ni polno izkoriščeno se je pokazalo ravno danes, saj CRJ-900LR (S5-AAN) že 4 dni operativen in so morali za včerajšnje lete v Bruselj, Skopje, Kopenhagen ter današnje v Munich in iz Tirane v Ljubljano najeti 25 let star Fokker 100 letalske družbe Carpatair.

Adrii v prvi polovici leta 2017 z 10% rastjo potnikov
Kot je Adria sporočila za Uporabno stran so v prvi polovici leta 2017 prepeljali 531.447 potnikov kar je 10% več kot v enakem obdobju lani in opravili 5.6% več letov kot lani oz. skupaj 9.645 letov v prvi polovici leta 2017. Številke so boljše predvsem zaradi novih povezav v Ljubljani (LJU).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: