Adria Airways je kupila švicarsko regionalno letalsko družbo Darwin Airline | UPORABNA STRAN

Adria Airways je kupila švicarsko regionalno letalsko družbo Darwin Airline

Adria Airways je danes, 20.7.2017 prek svoje odvisne švicarske družbe prevzela 99,1 % delež švicarske letalske družbe Darwin Airline SA, preostali delež pa bo prevzela v kratkem. Darwin Airline je regionalni prevoznik, ki ima v floti trenutno 10 letal.

Adria Airways, ki je v 100% lasti sklada 4K Invest je tako prevzela družbo, ki je bila ustanovljena leta 2003, z delovanjem pa so začeli leta 2004. V letu 2014 se je kot večinski lastnik pridružil Etihad Airlines, družba pa je poslovala pod imenom »Etihad Regional«, a ker Etihad ne bo več del lastniške strukture bo ta del sedaj odpadel.

Podrobnosti posla ostajajo skrivnost
Darwin je v letu 2016 ustvaril manjši dobiček ter ima pozitivno napoved za tekoče leto, a vseh ostalih podrobnosti v družbi niso želeli komentirati. Tako vrednost transakcije ostaja skrivnost.

Arno Schuster, direktor Adrie Airways je ob nakupu letalske družbe povedal: »Darwin je odlična letalska družba z izkušenim vodstvom in osebjem. Širitev naše mreže in posledično optimiziranje stroškov je najboljša kombinacija za oba prevoznika«. Emilio Martinenghi, predsednik upravnega odbora družbe Darwin Airline pa je dodal: »Prepričani smo, da bo Adria Airways s svojim obsežnim strokovnim znanjem ter močno mrežo letov, zlasti na trgu Jugovzhodne Evrope, zelo koristna ne le za prihodnost Darwina, temveč tudi za regijo Ticino, ki potrebuje dobre povezavo s preostalo Švico in Evropo.«

Darwin bo obstajal še naprej
V skladu z dogovorom bo družba Darwin še naprej delovala pod lastnim imenom ter z lastnim spričevalom letalskega prevoznika (AOC) iz baz Lugano v južni Švici in Ženeve, Adria Airways pa bo prevzela nekatere administrativne in operativne naloge ter tržila storitve švicarskega letalskega prevoznika. Darwin ima trenutno v floti 10 letal, 4 ATR 72 (za 68 potnikov – usnjeni sedeži) s povprečno starostjo 16.3 leta in 6 letal Saab 2000 (za 50 potnikov – usnjeni sedeži) s povprečno starostjo 21.3 let.

Glavni cilj letalske družbe je zagotavljanje povezave med južnim delom Švice, Ticinom, z glavnima finančnima centroma države, Zürichom in Ženevo, kot tudi povezave z letališkimi vozlišči. Tako sedaj letijo na 16 destinacij. Kako bo Adria Airways iskala singergije z Darwinom še ni povsem jasno. Vsaj na začetku pa kot kaže ne bodo šli v povezovanje saj kot so zapisali Darwin ostaja s svojo AOC licenco.

Sorodni članki

2x komentirano

  1. […] Posledično je bilo letalo do 25.7.2017 prezimljeno zaradi popravila, naslednji dan pa je na letu JP102 iz Ljubljane v Munich že letelo. V mesnem času je Adria letela tudi z letalom Saab 2000 letalske družbe Darwin Airline SA (Adria Airways Switzerland), ki jo je Adria Airways kupila 20.7.2017. […]

  2. […] Če bodo nadaljevali s takšno rastjo, bodo letos milijontega potnika prepeljali konec oktobra oz. v novembru. Zanimivo bo videti kakšne poteze bodo sprejeli za zimsko sezono, še bolj zanimivo pa bo videti kakšno bo sodelovanje z Adrio Airways Switzerland (Darwin Airline SA), ki jo je Adria kupila julija 2017. […]

Komentiraj

Anti-Spam: