Huawei obljublja, da bo Mate 10 boljši kot iPhone 8

Huawei v letošnjem letu beleži nekoliko manjšo rastjo prodaje v primerjavi z lanskim letom, a to ne zmanjšuje ambicij kitajskega podjetja, vsaj glede na intervju, ki ga je Richard Yu, Huaweijev vodja izdelkov za potrošnike dal za Bloomberg.

Yu je povedal: »We will have an even more powerful product. The Mate 10, which has much longer battery life with a full-screen display, quicker changing speed, better photographing capability and many other features that will help us compete with Apple.«

Huawei je tretji svetovni proizvajalec telefonov, je do sedaj imel kar precej težav s prebojem na ameriški trg, predvsem mora uspeti z nagovorom mobilnih operaterjev. Huawei se bo z novo usmeritvijo odpovedal nizkocenovnim telefonom, kjer so majhne marže, a upajmo, da to hkrati ne pomeni, da bodo cene na drugem koncu zrastle.

Napoved Richarda Yuja je sicer visokoleteča in jo je potrebno jemati s kančkom rezerve, a vsekakor je moč verjeti, da bo Mate 10 odličen telefon. Kakšna pa bo primerjava z Applovim iPhonom 8 bomo najverjetneje videli še letos. Vsekakor pa je iz intervjuja moč razumeti, da bo Huawei Mate 10 imel veliko baterijo, dobro razmerje med zaslonom in velikostjo zaslona (podobno kot Samsung Galaxy S8 / S8+), predvideva se, da bo opremljen z naborom čipov Kirin 970 in hitrim polnjenjem.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: