Potniški vlak Ljubljana-Trst-Benetke že leta 2018, trenutno potekajo testiranja vlaka, ki bo vozil 2x na dan | UPORABNA STRAN

Potniški vlak Ljubljana-Trst-Benetke že leta 2018, trenutno potekajo testiranja vlaka, ki bo vozil 2x na dan

Potniški vlak Ljubljana-Trst-Benetke je nekaj, kar se čaka že zelooo dolgo in kot kaže bo potrebno počakati le še do prihodnjega leta, saj trenutno potekajo testiranja vlaka na tej relaciji. Dogovor med Slovenskimi železnicami in Trenitalio bo tako zopet vzpostavil potniški železniški promet med Slovenijo in Italijo.

Potniški vlak bo v letu 2018, v najboljšem primeru že letos decembra, na relaciji Ljubljana – Trst – Benetke vozil 2x na dan in s tem precej dobro povezal Ljubljano in Benetke. Tista najbolj pomembna stvar pri tej povezavi pa je, da bo ustavil tudi na novem postajališču pri letališču Ronchi – Trst oz. kot je letališču sedaj ime Trieste – Friuli Venezia Giulia Airport (TRS).

Največja ovira pri vzpostavitvi povezave je pridobitev vseh dovoljenj, ko bo to rešeno bo delo precej lažje steklo. Seveda se vsem vzpostavlja vprašanje koliko bo vožnja iz Ljubljane do Trsta ali pa iz Ljubljane do Benetk trajala in kakšna bo cena, a tega iz Slovenskih železnic žal še niso sporočili.

vir slik: Slovenske železnice

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Potniški vlak Ljubljana-Trst-Benetke že leta 2018, trenutno potekajo testiranja vlaka, ki bo vozil… (0) Potniški vlak Ljubljana-Trst-Benetke je nekaj, kar se čaka že zelooo dolgo in kot kaže […]

Komentiraj

Anti-Spam: