Danes je mednarodni dan piva, namenjen je povezovanju in odgovornemu pitju | UPORABNA STRAN

Danes je mednarodni dan piva, namenjen je povezovanju in odgovornemu pitju

Mednarodni dan piva obeležujemo prvi petek v avgustu in letos je to danes, 4.8. Praznik piva so najprej začeli praznovati v Santa Cruzu v Kaliforniji. Sedaj pa je zrasel v globalno praznovanje namenjeno povezovanju, druženju in predvsem odgovornemu uživanju alkoholih pijač.

Mednarodni dan piva
Pivo so varili že stari Egipčani, v Sloveniji pa imamo prve pisne dokaze o varjenju piva v dokumentih Noticia Bonorum de Lonca iz leta 1160. Mednarodni dan piva daje priznanje in spoštovanje vsem ustvarjalcem piva in tistim, ki ga strežejo. Povezuje ljudi vsega sveta in je namenjen druženju ter praznovanju različnosti –kultur, jezikov, kot tudi vrst piva. Mednarodni dan piva spodbuja tudi pivovarje, da obiščejo, preizkusijo in se poklonijo pivu svojih konkurentov. Običaj v svetu je, da se na ta dan obdari prijatelja s steklenico ali pločevinko piva.

V Sloveniji mednarodni dan piva pod krovno organizacijo Združenja slovenskih pivovarn praznujemo drugič. Združenje, ki je lani obsegalo 22 pivovarn je v tem letu povečalo število članov, ki je naraslo na 26.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: