Sladoled brez laktoze in glutena – Swedish Glace vanilija in Swedish Glace malina – tudi za vegane

Sladoled brez laktoze in glutena Swedish Glace je novost na slovenskem trgu. Gre za sladoled, ki so ga predstavili leta 1998 in je brez mleka, laktoze ter glutena, saj je narejen na osnovi soje. Primeren je tako za vegetarijance kot vegane.

Sladoled je na začetku proizvajala švedska družba Carlshamn in ga tržila pod imenom TofuLine. Leta 2003 je družbo Carlshamn kupilo finsko podjetje Ingman, a je ohranilo ime. Od leta je 2013, ko je sladoled pod družbo Unilever, nosi tudi novo ime Swedish Glace.

Pod blagovno znamko Swedish Glace so na voljo štirje izdelki, a Unilever Slovenija uradno na naše tržišče uvaža zgolj dva Swedish Glace vanilija in Swedish Glace malina. V obeh primerih gre za 750 ml pakiranje sladoleda s sestavinami rastlinskega izvora. Swedish Glace vanilija vsebuje vanilijev sladoled s koščki strokov vanilije, Swedish Glace malina pa malinov sladoled z malinovim polnilom.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: