Oddaja e-vloge za IJPP subvencionirano vozovnico od 21.8.2017 tudi prek spleta, a z digitalnim potrdilom | UPORABNA STRAN

Oddaja e-vloge za IJPP subvencionirano vozovnico od 21.8.2017 tudi prek spleta, a z digitalnim potrdilom

E-vloga za IJPP enotno vozovnico integriranega javnega potniškega prometa bo od 21.8.2017 dijakom in študentom omogočala oddajo vloge za subvencioniran prevoz prek spleta. Bo pa za to potrebno digitalno potrdilo.

Vse na internetu – oddaja e-vloge za subvencijo in nakup vozovnice
Pravzaprav je rešitev, ki so jo napovedali na Ministrstvu za infrastrukturo precej revolucionarna, vsaj za naš prostor, saj tistim, ki že imajo IJPP kartico sploh ne bo več potrebno dlje kot do računalnika.

1. Uporabniki, ki že imajo digitalno potrdilo SIGEN-CA, Pošta®CA, AC NLB ali Halcom CA so najtežji del že opravili, vsi ostali (starejši od 15 let) si SIGEN-CAo lahko naročite brezplačno na upravni enoti z veljavnim osebnim dokumentom.

2. Na portalu eUprava bo od 21.8.2017 na voljo e-vlogo za enotno vozovnico IJPP, ki jo bo potrebno izpolniti. Ko bo subvencija odobrena bo uporabnik v predal Moja eUprava prejel šifro, ki omogoča nakup subvencionirane IJPP vozovnice

3. S kodo bo nato na spletni strani treh izvajalcih subvencioniranih prevozov: LPP Ljubljana, Avrigo Nova Gorica in Izletnik Celje možno izvesti spletni nakup vozovnice. Pri vseh ostalih pa se bo s kodo potrebno odpraviti do poslovalnice prevoznika. Seveda pa to lahko storijo tudi uporabniki teh treh izvajalcev, ki ponujajo spletni nakup vozovnice.

4. Če uporabnik že ima elektronsko kartico, se bo enotna vozovnica avtomatsko naložila ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP. Če uporabnik enotno vozovnico kupuje prvič, jo fizično prevzame na prodajnih mestih prevoznikov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: