Adria Airways tudi v juliju 2017 z dvomestno rastjo števila prepeljanih potnikov, rast beležijo tudi na letni ravni | UPORABNA STRAN

Adria Airways tudi v juliju 2017 z dvomestno rastjo števila prepeljanih potnikov, rast beležijo tudi na letni ravni

Adria Airways tudi v juliju 2017 nadaljuje pozitivne in spodbudne podatke, saj so zabeležili 14.83% rast števila prepeljanih potnikov v primerjavi z julijem 2016, prav tako so zabeležili rast v prvih sedmih mesecih leta 2017 in ta znaša 11%.

V lanskem letu se je Adria Airways po nakupu in postopku prestrukturiranja srečevala s hudimi težavami, kar se je izdatno poznalo tudi na številu potnikov na ljubljanskem letališču, ki je prav tako beležilo padec. Letos je pri obeh zgodba povsem drugačna. Adria je v juliju 2017 prepeljala 141.458 potnikov, kar je 18.83% več kot lani, prav tako se je povečalo število letov in sicer za 5.26%, teh je bilo 2.059.

Za Uporabno stran so iz Adrie Airways sporočili, da so v prvih sedmih mesecih leta 2017 prepeljali 672.905 potnikov, kar je 11% več kot v enakem obdobju lani. Hkrati pa so za 5.69% povečali tudi število letov glede na lansko leto.

Če bodo nadaljevali s takšno rastjo, bodo letos milijontega potnika prepeljali konec oktobra oz. v novembru. Zanimivo bo videti kakšne poteze bodo sprejeli za zimsko sezono, še bolj zanimivo pa bo videti kakšno bo sodelovanje z Adrio Airways Switzerland (Darwin Airline SA), ki jo je Adria kupila julija 2017.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] tedenskih letov se je Adrii Airways obrestovalo, vsaj kar se tiče števila potnikov, saj so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta zabeležili 11% rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Največje povečanje tedenske frekvence bo doživela povezava […]

Komentiraj

Anti-Spam: