Kako na spletu (eUprava) oddam vlogo za subvencionirano IJPP vozovnico (dijaki/ študenti)? | UPORABNA STRAN

Kako na spletu (eUprava) oddam vlogo za subvencionirano IJPP vozovnico (dijaki/ študenti)?

Kako na spletu prek portala eUprava oddam vlogo za subvencionirano IJPP vozovnico za dijake in študente, je vprašanje, ki so ga bo od danes, 21.8.2017 naprej postavil marsikdo. Razlog za to je, ker je z današnjim dnem možno polovico poti (v nekaterih primerih celo) do izdaje subvencionirane vozovnice možno opraviti prek spleta.

Ali boste uporabili možnost elektronske oddaje vloge za subvencionirano vozovnico IJPP?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kaj potrebujem za oddajo e-vloge za subvencijo?
Poleg računalnika in brskalnika je potrebno imeti tudi ustrezno digitalno potrdilo (SIGEN-CA, Pošta®CA, AC NLB ali Halcom CA). SIGEN-CA je brezplačna in jo lahko vsaka oseb starejša od 15 let pridobi na upravni enoti z osebnim dokumentom. Da bo pridobitev še hitrejša, si lahko zahtevek za pridobitev digitalnega potrdila natisnete in izpolnite že doma. Dobite ga TUKAJ.

Naslednja ovira je komponenta za podpisovanje Proxsign druge generacije. Komponenta Proxsign je na voljo za Windows, Mac OS X in Linux operacijski sistem. Po njeni namestitvi imate vse kar je potrebno za oddajo vloge.

Kako oddam e-vlogo za subvencionirano IJPP vozovnico?
1. Na spletni strani eUprava je podstran Subvencionirana vozovnica, ki ima možnost oddaje treh različnih vlog, »Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice«, »Vloga za podaljšanje subvencionirane vozovnice« in »Vloga za spremembo subvencionirane vozovnice«. Prvo vlogo izberejo tisti, ki za subvencionirano vozovnico zaprosijo prvič, drugo tisti, ki so že zaprosili in se podatki od lani niso spremenili, tretjo pa tisti, ki so že imeli subvencijo, a so se podatki od lani spremenili. Za nadaljevanje je potrebno klikniti Začni postopek.

2. Odpre se okno kjer je možno izbrati med Elektronsko oddajo in Osebno oddajo vloge. V oddelku Elektronska oddaja kliknite Oddajte vlogo.

3. Nato se odpre okno Izpolnite vlogo in vprašanje Za koga oddajate vlogo? Možna odgovora sta »zase« in »za mladoletnega otroka oz. drugo osebo katerega skrbnik ste«. Izberite ustreznega in kliknite Potrdite.

4. Na naslednji strani se izpišejo osebi podatki upravičenca in izobraževalni ustanovi. V poglavju Podatki o vrsti vozovnice je potrebno izbrati med »mesečna vozovnica« in »vozovnica za 10. voženj na mesec«. Dijaki imajo pravico do mesečne vozovnice od 1.9. do 30.6, študentje od 1.10. do 30.6.. Študentje pa imajo med 1.9. in 30.9 ter 1.7 in 31.7. pravico tudi do vozovnica za 10. voženj na mesec.

Izpolniti je potrebno tudi podatek o tem za kakšno vrsto prevoza gre »mestni promet« ali »relacijski prevoz« ter ustrezne podatke o mestnem prometu oz. relaciji prevoza. Nato kliknete Nadaljujte.

5. V predal Moja eUprava po oddaji elektronske vloge prejmete potrdilo o oddaji vloge, nato tudi obvestilo o odobritvi ter šifro s katero lahko kupite subvencionirano vozovnico.

6. Nadaljnje možnosti so sedaj tri. Če je izvajalec subvencioniranega prevoza LPP Ljubljana, Avrigo Nova Gorica ali Izletnik Celje lahko subvencionirane IJPP vozovnice kupite kar prek spleta. Če elektronsko kartico že imate se bo enotna vozovnica avtomatično naložila ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP, če je še nimate, pa jo je potrebno prevzeti pri prevozniku. Druga možnost je, da kljub temu, da je prodaja pri teh treh prevoznikih mogoča nakup opravite fizično v poslovalnici prevoznika. Tretja možnost je, da prevoznik ni nobeno od prej naštetih podjetij, v tem primeru pa je nakup vozovnice možen samo fizično pri prevozniku. V vseh primerih je potrebno imeti šifro, ki jo prejmete ob odobreni vlogi.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Navodila kako oddati elektronsko vlogo so na voljo v tem članku (Kako na spletu (eUprava) oddam vlogo za subvencionirano IJPP vozovnico (dijaki/ študenti)?). […]

Komentiraj

Anti-Spam: