Subvencionirana vozovnica IJPP za dijake in študente od danes tudi prek spleta, pri LPP, Avrigu in Izletniku tudi spletni nakup vozovnice | UPORABNA STRAN

Subvencionirana vozovnica IJPP za dijake in študente od danes tudi prek spleta, pri LPP, Avrigu in Izletniku tudi spletni nakup vozovnice

Oddaja vloge za subvencionirano vozovnico IJPP za študente in dijake je od danes možna tudi prek spleta, spletni nakup subvencioniranih vozovnic pa je mogoč pri prevoznikih LPP Ljubljana, Avrigo Nova Gorica ter Izletnik Celje.

 

 

Ker se vsak konec avgusta in september pred poslovalnicami prevoznikov subvencioniranega prevoza vijejo dolge vrste so letos na Ministrstvu za infrastrukturo naredili korak naprej proti modernizaciji in omogočili tako spletno oddajo vloge kot možnost spletnega nakupa (trenutno zgolj pri treh ponudnikih). Najverjetneje se bo kot največja težava tukaj pokazalo dejstvo, da ljudje nimajo digitalnih potrdil, SIGEN-CA-o lahko dobijo tudi brezplačno. Dejstvo, da je končni nakup na spletu možen zgolj pri treh ponudnikih, pa je pravzaprav posledica tega, da ponudniki tudi sicer ne ponujajo nakupa vozovnic na spletu, upajmo, da se bo to kmalu spremenilo. Vsaj pri Slovenskih železnicah se zagotovo bo, saj uvajajo nov sistem za izdajo vozovnic.

Ali boste uporabili možnost elektronske oddaje vloge za subvencionirano vozovnico IJPP?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Vsekakor pa bo že vsaj elektronska oddaja in potrditev subvencionirane vozovnice prispevala k temu, da bodo vrste krajše, saj se bo postopek izdaje precej skrajšal. Vprašanje pa je koliko dijakov in študentov se bo dejansko odločilo za elektronski način oddaje vloge za subvencionirano IJPP vozovnico. Najverjetneje bo odstotek letos precej majhen, a če bo vse delovalo tako kot je potrebno bi že prihodnje leto lahko bil odziv precej večji.

Navodila kako oddati elektronsko vlogo so na voljo v tem članku (Kako na spletu (eUprava) oddam vlogo za subvencionirano IJPP vozovnico (dijaki/ študenti)?).

Kaj pa cena?
Cena subvencionirane IJPP vozovnice ostaja enaka kot je bila lani. Tako mesečna vozovnica v Ljubljani stane 10€, Mariboru 5€ in na Jesenicah 15€. V medkrajevnem potniškem prometu pa je vozovnica za 10 voženj 20€, mesečna vozovnica za do 60 km 25€, od 60 do 90 km je 35€ in več kot 90 km je 55€.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: