Kdaj bodo Slovenske železnice omogočile spletno prodajo vozovnic za vlak? | UPORABNA STRAN

Kdaj bodo Slovenske železnice omogočile spletno prodajo vozovnic za vlak?

Spletna prodaja vozovnic za vlak pri Slovenskih železnicah je s podpisom pogodbe z izvajalcem del v sklopu javnega razpisa Uvedba in vzdrževanje informacijskega sistema za prodajo vozovnic (ticketing) dobila nek otipljiv datum, a ta žal ne bo še tako zelo kmalu.

Projekt, ki so ga podpisali 14.7.2017 ima dve fazi
Prenova informacijskega sistema za prodajo vozovnic ima dve fazi 1. obsega nadgradnjo obstoječih funkcionalnosti, 2. faza pa uvedbo novih funkcionalnosti.

V 1. fazi bodo tako nadgradili in izboljšali prodajo na stacionarnih blagajnah ter prodajo na mobilnih terminalih, oboje tako za notranji kot mednarodni promet. Prodaja IJPP storitev, validacija na vlakih z uporabo mobilnih terminalov, rezervacija sedežev na vlakih v mednarodnem prometu s sistemom EP ter nadzorni sistem (ST in MT terminali).

V 2. fazi pa bo uvedena mobilna in spletna prodaja ter podpora prodaji poslovnih partnerjev SŽ, integracija SAP v novi funkcionalnosti ter vpeljava zahtevane prodajne analitike, rezervacija sedežev na vlaku v notranjem prometu ter mobilna aplikacija za prodajo vozovnic (Android, iOS in Win).

Kdaj bo torej možen spletni nakup vozovnic za vlak v Sloveniji?
Ker so Slovenske železnice in izvajalec del, konzorcij družb Imovation, Margento in Supra Informatika, pogodbo v vrednosti 2.918 mio € podpisali 14.7.2017 so sedaj znani tudi maksimalni roki za izvedbo del. 1. faza mora biti implementirana v 180-ih dneh, t.j. 10.1.2018 (testno 11.12.2017 – 150 dni), 2. faza pa v 360-ih dneh t.j. 9.7.2018 (testno 9.6.2018 – 330 dni). Spletne nakupe vozovnic za vlak in mobilno aplikacijo tako lahko pričakujemo od pomladi 2018 naprej.

Vsi tisti, ki so se nadejali, da bo spletni nakup vozovnic za vlak Slovenskih železnic kmalu na voljo bodo razočarani, saj bo potrebno počakati še skoraj celo leto. Če na stvar pogledamo drugače pa lahko rečemo, da so se stvari vendarle premaknile in da so sedaj znani časovni okviri v katerih je moč pričakovati to storitev. Ali bo delovala tako kot je potrebno in bo hkrati uporabniku prijazna, pa bo pokazal čas.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Kdaj bodo Slovenske železnice omogočile spletno prodajo vozovnic za vlak? (0) Spletna prodaja vozovnic za vlak pri Slovenskih železnicah je s podpisom pogodbe z […]

Komentiraj

Anti-Spam: