LPP linija 15 sedaj s podaljšano progo, saj avtobus vozi do naselja Sora (Stanežiče – Medvode – Sora obračališče) | UPORABNA STRAN

LPP linija 15 sedaj s podaljšano progo, saj avtobus vozi do naselja Sora (Stanežiče – Medvode – Sora obračališče)

LPP linija 15 je s 1.9.2017 dobila podaljšano progo, saj avtobus sedaj vozi do naselja Sora. Linija 15 je do sedaj vozila na relaciji Stanežiče – Medvode, a sedaj nadaljuje svojo pot iz Medvod proti naselju Sora s tem pa več kot 3.700 občanom ob trasi omogočajo neposredne dostop do centra Medvod in nadaljevanje proti Ljubljani ali Kranju.

Pol leta testno
Vzpostavitev podaljšanja linije 15 je trenutno testna. V tem času bodo zbirali mnenja občanov in se nato odločili, ali bo linija postala stalna, ali pa jo bodo spremenili. Linija bo obratovala vse delovne dni v tednu od ponedeljka do petka v 50 do 60 minutnih intervalih, ob konicah pa na pol ure. Z novo podaljšano linijo 15 se bodo izvajali tudi prevozi šoloobveznih otrok Osnovne šile Preska. Sama linija bo usklajena za prestopanje z linijo 25, prestop pa bo mogoč tudi na linijo 30 v Medvodah in na linijo 1 ter 8 v Ljubljani.

Nove postaje od Medvod naprej so: Medvoška a.p.m Preska, Vaše Helios, Vaše, Goričane pod gradom, Goričane kopališče, Rakovnik, Sora OŠ, Sora in Sora obračališče.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: