Novi paketi Svobodni pri A1 Slovenija sedaj z mnogo več podatkov (100GB, 60GB, 40GB in 20GB), cena pa ostaja enaka

Paketi Svobodni so danes, 12.9.2017 dobili prenovo, saj je A1 Slovenija vanje vključil precej več podatkovnih količin kot jih je bilo na voljo prej, pa še nekaj drugih bombončkov. Žal pa pri teh paketih ne bo tako kot pri prejšnjih, da bo celotno količino podatkov možno porabiti tudi v EU/EEA.

Prejšnji paketi Svobodni S (19.99€), M (24.99€) in L (39.99€), ki še vedno ostajajo v veljavi za tiste, ki so jih naročili, so imeli 3GB, 8GB in 15GB prenosa podatkov v Sloveniji in EU/EEA. Novi paketi Svobodni 100GB (39.99€), 60GB (28.99€), 40GB (24.99€) in 20GB (19.99€) imajo enako ceno, če odštejemo dejstvo, da je en paket dodan, a precej več vključenih podatkov.

Klikni na sliko za povečavo.

Kako bo sedaj v Evropski uniji oz. državah z eurotarifo?
Novi paketi Svobodni žal ne bodo omogočali tako veliko prenosa podatkov tudi v območju eurotarife (EU/EEA). Paket 20GB ima na voljo do 6GB, 40GB do 8GB, 60GB do 10GB in 100GB do 12GB prenosa podatkov. V primerjavi s prejšnjimi paketi vse te številke pomenijo dvig prenosa podatkov, zgolj najdražji paket bo v EU imel manj, prej 15GB, sedaj 12GB.

Novost so vključene količine za klice iz Slovenije v tujino ter gostovanje v Srbiji in Makedoniji
Prenovljeni paketi Svobodni prinašajo še nekaj drugih novosti, ki jih bodo veseli predvsem tisti, ki kličejo v tujino oz. gostujejo v Srbiji in/ali Makedoniji. Najcenejši paket teh ugodnosti nima, jih pa ima že naslednji paket s ceno 24.99€. Zgolj najdražja dva paketa pa imata vključene tudi mednarodne klice v omrežja v t.i. partnerske države (Srbija, Makedonija, Črna Gora, Kosovo, Bosna in Hercegovina, Albanija, Avstralija, Egipt, Kitajska, Nova Zelandija, Švica, ZDA, Belorusija, Rusija, Turčija, Ukrajina) ter prenos podatkov v Srbiji in Makedoniji, prejšnji paket ima namreč vključene zgolj minute in SMS-e.

Zanimiva poteza A1 Slovenija
Paketi so s prenovo in vsemi temi dodatki res postali zanimivi, predvsem zato, ker se A1 Slovenija ni odločil za spreminjanje cen paketov. Količine podatkov so v paketih sedaj ustrezno visoke, da se pravzaprav nihče ne bi smel bati glede porabe. Tisto, kar pa vse skupaj dela še nekoliko bolj zanimivo je možnost dodajanja SIM kartic na paket, torej kreiranje nekakšnih »družinskih paketov«. To opcijo sicer poznamo že precej časa, a morda šele sedaj stopa v ospredje, saj je količin podatkov res toliko, da brez skrbi več uporabnikov koristi iste količine. Pri Dodatni SIM in teh prenovljenih paketih Svobodni je potrebno izpostaviti eno posebnost in sicer, da so v souporabi zgolj količine za Slovenijo in EU/EEA, vse ostale pa ne.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: