Slovenski navijači v Turčiji pri A1 Slovenija z brezplačnim podatkovnim gostovanjem, pri Telekomu Slovenije in Telemachu žal ne | UPORABNA STRAN

Slovenski navijači v Turčiji pri A1 Slovenija z brezplačnim podatkovnim gostovanjem, pri Telekomu Slovenije in Telemachu žal ne

Del navijanja in spodbujanja ekipe je že kar lep čas tudi pošiljanje slik in videov na socialna omrežja. To seveda pomeni prenos podatkov, ki pa med gostovanjem izven EU ni ravno poceni. Tokrat se Evropsko prvenstvo v košarki 2017 končuje v Turčiji, Istanbul in ta žal ni v EU.

 

 

A1 Slovenija z izjemno lepo gesto, žal ji ne sledita Telekom Slovenije in Telemach
A1 Slovenija je že včeraj, ko je Slovenija igrala proti Španiji vsem njihovim uporabnikom, ki gostujejo v Turčiji, omogočil brezplačni prenos podatkov. Brezplačen prenos imajo vsi A1 Slovenija uporabniki, ki gostujejo v Turčiji do nedelje, 17.9.2017 do 23.59do ponedeljka, 18.9.2017 do 7.00 (GMT+2) (oz. 8.00 po turškem).

Uporabniki Telekoma Slovenije žal nimajo podobnega razloga za veselje. Iz družbe so namreč sporočili »V finalu bomo seveda z vsem srcem navijali za #mojtim, ne bomo pa ob tej priložnosti pripravili posebne ponudbe za mobilno gostovanje.« Telemach, ki je med drugim sponzor slovenske košarkarske reprezentance prav tako svojim uporabnikom ne ponuja česa podobnega.

Kolikšna pa je sicer cena?
Pri Telekomu Slovenije je cena pri operaterjih Turkcell in Vodafone 1.2€ na 100 kB (0.1MB) torej 12€ za 1MB. Pri Telemachu pa je cena pri operaterjih Turkcell, Vodafone in AVEA 1.1712 € na 100 kb, torej 11.7€ na 1MB. Če si resnično želite pretvoriti znesek na 1GB, je 1GB = 1024MB, ja veliiiiko.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: