Slovenija je zmagala Eurobasket 2017 / Slovenija je prvak Evrope v košarki 2017 – Slovenija (93) : Srbija (85) | UPORABNA STRAN

Slovenija je zmagala Eurobasket 2017 / Slovenija je prvak Evrope v košarki 2017 – Slovenija (93) : Srbija (85)

Slovenija je zmagala na Eurobasketu 2017 in tako postala prvak Evrope v košarki. V finalni tekmi proti Srbiji, ki se je odvila 17.9.2017 so zmagali z rezultatom 93 : 85. Čestitke celotni ekipi za požrtvovalnost in dejstvo, da na tekmovanju niso izgubili niti ene tekme.

Da so res prava ekipa, so pokazali na vsaki tekmi, še posebej pa danes, ko so morali ostali člani ekipe v zadnjih nekaj minutah nadomestiti Gorana Dragića, ki so ga prijeli krči zaradi utrujenosti, dal je namreč kar 35 točk in Luko Dončića, ki se je poškodoval. Da je bila Slovenska ekipa res odlična, kaže tudi to, da sta Dragić in Dončić postala člana najboljše peterke Eurobasketa 2017, Goran Dragić pa je prejel titulo najbolj koristnega igralca turnirja (MVP).

Kdo so zmagovalni fantje?
Košarkarsko ekipo, ki je postala prvak Evrope sestavljajo: Anthony Randolph, Matic Rebec,
Goran Dragić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Vlatko Čančar in Luka Dončić. Del ekipe pa je tudi štab slovenske košarkarske reprezentance, ki šteje 13 požrtvovalnih oseb.

Še enkrat čestitke, to je bila res FENOMENALNA tekma!!!


Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: