iRobot Roomba – robotski sesalnik, ki praznuje 15 let / Kdaj ste pa vi kupili prvega? | UPORABNA STRAN

iRobot Roomba – robotski sesalnik, ki praznuje 15 let / Kdaj ste pa vi kupili prvega?

Ameriško podjetje iRobot je svoj prvi robotski sesalnik iRobot Roomba predstavilo 17.9.2002, kar pomeni, da je pravkar praznoval 15 let obstoja. V tem času so predstavili precejšnje število različnih modelov, pred kratkim so se priklopili tudi na internet in omogočili upravljanje z aplikacijo.

Prva generacija sesalnika iRobot Roomba (2002)

Najbolj prodajan robotski sesalnik v Sloveniji
V Sloveniji smo robotski sesalnik iRobot Roomba dobili leta 2004. Takrat je šlo za serijo 400, silver in green, ki je bila že druga generacija sesalnikov. V primerjavi s prvo je prinesla večji košek za smeti, izboljšano programsko opremo za izračunavanje velikosti sobe, sistem za zaznavo smeti ter hitro polnjenje na postaji. Seveda so bili to le začetki in v primerjavi s trenutnimi Roombami so bile tiste precej neumne. A ker je Roomba prva prišla na slovenski trg je tudi najbolj prepoznavna, pa čeprav poznamo tudi robotske sesalnike drugih proizvajalcev.

Najnovejše generacije Roomb so opremljene tudi z Wi-Fi-jem.

Kdaj pa ste vi kupili svojo Roombo?
Slovenci obožujejo Roombo, saj smo po prodaji na 3. mestu glede na število prebivalcev. Od leta 2004 pa do danes so prodali okoli 60.000 kosov, od tega samo v letu 2016 10.000 kosov. Več kot očitno je, da se številka prodanih robotov iz leta v leto povečuje. Colin Angle, ustanovitelj podjetja iRobot je povedal: »V naslednjih petnajstih letih bodo roboti osrednji del pametnega doma, ljudem bodo pomagali, da v svojem vsakdanu dosežejo še več.«

Skupno je na svetu že več 20 milijonov uporabnikov robotskega sesalnika iRobot Roomba. Svojo Roombo največkrat vključijo ob 9.00 zjutraj, nato sesa okoli 40 minut, 5x na teden. Dan, ko Roomba največ dela, pa je petek.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: