Lokacije novih stacionarnih radarjev v Ljubljani (kao super radarjev) – Roška cesta, Dolenjska cesta, Celovška cesta | UPORABNA STRAN

Lokacije novih stacionarnih radarjev v Ljubljani (kao super radarjev) – Roška cesta, Dolenjska cesta, Celovška cesta

Ljubljana je s ponedeljkom, 18.9.2017 dobila tri nove lokacije stacionarnih radarjev v Ljubljani. Gre za tiste radarje, ki so jih mediji poimenovali super radarji, pa čeprav kakšnih resnih super zmogljivosti nimajo, le bolje delujejo.

Kje stojijo novi stacionarni radarji?
Ohišja za radarje so nameščena na treh lokacijah in sicer na Roški cesti pri hišni številki 17, na Dolenjski cesti pri hišni številki 43 in na Celovški cesti pri hišni številki 269. Na vseh treh lokacijah je označeno, da se na tem območju izvaja merjenje hitrosti. Trenutno imajo na voljo zgolj en radar, ki ga bodo naključno premeščali, a na začetku zgolj med lokacijama na Roški ter Dolenjski cesti, nadzor na Celovški bo uveden naknadno.

Ljubljansko mestno redarstvo bo z novim stacionarnim radarjem lahko fotografiralo 60 kršitev na minuto. Kršitve lahko zazna tako podnevi kot ponoči, pa tudi v slabih vremenskih razmerah. Sočasno lahko hitrost oz. prekoračitev izmeri na več voznih pasovih na prihajajočih in odhajajočih vozilih. To pomeni, da pokriva prav vse vozne pasove na tisti lokaciji.

Kot so pojasnili na Mestni občini Ljubljana je nadzor hitrosti s samodejno merilno napravo eden od trajnih ukrepov letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Tovrstni nadzor sicer predvideva Nacionalni program varnosti cestnega prometa, pri izbiri lokacij pa so na Mestnem redarstvu upoštevali Priporočila za učinkovito izvajanje nadzora hitrosti Agencije RS za varnost prometa, saj gre za prometno obremenjene lokacije, z veliko frekvenco pešcev ter bližino vzgojno izobraževalnih ustanov oziroma šolskih poti.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Lokacije novih stacionarnih radarjev v Ljubljani (kao super radarjev) – Roška cesta, Dolenjska ce… (0) Ljubljana je s ponedeljkom, 18.9.2017 dobila tri nove lokacije stacionarnih radarjev v […]

Komentiraj

Anti-Spam: