Adria Airways je v Slovenijo pripeljala evropske prvake v košarki #mojtim, Turkish Airlines pa več kot 2.000 navijačev

Zmagovalna navijaška mrzlica se je poznala tudi na Brniškem letališču, toliko potnikov, ki se je pretekli konec tedna odpravilo v Istanbul še ni bilo. Tako Turkish Airlines kot Adria Airways sta imela precej čarterskih poletov med Ljubljano in Istanbulom.

Nedelja je postregla z devetimi letali Turkish Airlines in enim letalom Anadolu Jet, nizkocenovni prevoznik, ki sodi pod Turkish Airlines. Tako je iz Ljubljane v sklopu Turkish Airlinesa poletelo 7 letal Airbus A321, 2 letali Boeing 737-800 in 1 letalo Boeing 777-300ER. Skupna kapaciteta je bila 1.983 sedežev in po besedah predstavnika Turkish Airlinesa, so bili pravzaprav skoraj vsi sedeži polni. V nedeljo je v Istanbul poletelo tudi eno letalo Adrie Airways.

Notranjost letala Boeing 777-300ER letalske družbe Turkish Airlines.

Adria je odšla po zmagovalno ekipo
Ponedeljek, ko so se navijači vračali v Ljubljano, je bil še nekoliko bolj pester. Turkish Airlines je na obeh rednih letih (vsak dan imajo dva redna leta na liniji Ljubljana – Istanbul) potnike peljal s svojim največjim letalom v floti, Boeingom 777-300ER s kapaciteto 349 potnikov. V zgodnih jutranjih urah pa so izvedli še 8 čarterskih poletov in sicer s šestimi Airbusi A321 in dvema Boeingoma B737-800. Skupaj so v Slovenijo prepeljali več kot 2.000 navijačev, skupna kapaciteta letal pa je bila 2.144 potnikov.

Adria Airways pa je bila tista, ki je v Slovenijo pripeljala evropske prvake v košarki 2017. Prišli so z letalom Bombardier CRJ-700ER (S5-AAY) in kljub nekoliko deževnemu vremenu so že takoj ob sestopu z letala prejeli bučne čestitke. Adria Airways je sicer v ponedeljek poleg slovenske košarkarske reprezentance izvedla še dva leta iz Istanbula in sicer z letalom Airbus A319 ter letalom Bombardier CRJ-700.

Rekordne številke za ljubljansko letališče
Če pogledamo skupno je iz Ljubljane v Istanbul samo v nedeljo potovalo več kot 2.000 potnikov (11 letov), v ponedeljek pa se jih je iz Istanbula v Slovenijo vračalo več kot 2.200 (13 letov). Brnik je torej zgolj v dveh dneh na eni letalski liniji sprejel več kot 4.000 potnikov. To je dejansko rekord, ki ga bomo najverjetneje še zelo dolgo čakali. Morda pa tudi ne. 🙂

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] letu žal ne bodo mogli pohvaliti z 2 mio potnikov, kar bi bil izjemen uspeh. Zanimivo je, da kljub vikend košarkarski evforiji v Istanbul in nazaj, ko smo na Brniku lahko videli tudi Boeing 777-300ER letalske družbe Turkish Airlines ni […]

Komentiraj

Anti-Spam: