Terme 3000 v Moravskih Toplicah so letos dobile prenovljeno notranje kopališče ter Prekmurski most, ki povezuje hotel in kopališče | UPORABNA STRAN

Terme 3000 v Moravskih Toplicah so letos dobile prenovljeno notranje kopališče ter Prekmurski most, ki povezuje hotel in kopališče

Terme 3000 v Moravskih Toplicah, ki sodijo pod skupino Sava Hotels & Resorts so v letošnjem letu dobile kar nekaj posodobitev. Poleg Prekmurske vasi s šestimi bungalovi so letos prenovili notranje kopališče ter zgradili Prekmurski most, ki povezuje Hotel Ajda (posredno tudi Hotel Livada Prestige) s kopališčem.

V Termah 3000 je več različnih nastanitvenih kompleksov in vsi več ali manj obdajajo kopališki kompleks, ki je sestavljen iz notranjega in zunanjega dela. Notranji del kopališča je sedaj postal precej bolj moderen, svež, prostoren in posledično bolj prijazen gostu. Že ob vstopu v kompleks je moč zaznati, da je les tisti, ki bo goste spremljal skozi celotno kopališče.

Spodnji del so namenili družinam
Garderoba je sedaj bolj prostorna, »ulice« pa so poimenovane in obarvane, da je iskanje garderobne omarice lažje. Spodnji del je namenjen bolj družinam, saj ima manjši otroški bazenček z igrali za najmlajše in veliko obbazenskih površin, ki staršem omogočajo opazovanje svojih otrok. Posebnost so tudi družinski počivalniki na katerih se lahko odpočije celotna družina.

Zgornji del pa sproščanju
Zgornji del, ki se je pravkar odprl pa je povsem drugačen, saj je namenjen sproščanju in aktivnemu počitku v katerem bodo prišli na svoj račun predvsem ljubitelji savn. Na voljo so finska savna z lesom iz bora cemprina, parna savna s programi z eteričnimi olji in slanico ter infrardeča savna s steno iz himalajske soli. Za ohladitev po savnanju poskrbi pravi ledeni vodnjak. Kot pika na i pa so v prostor namestili tudi ajdove počivalniki. Ti imajo blazine polnjene z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto.

Prekmurski most povezuje Hotel Ajda in bazenski kompleks
Prekmurski most pa je druga večja novost v Termah 3000. Gre namreč za zastekljeno leseno konstrukcijo, ki povezuje Hotel Ajda, pa tudi Hotel Livada Prestige z s kopališčem. Tako se gost lahko tudi v deževnih in hladnejših dneh v kopalnem plašču sprehodi od hotelske sobe do bazena ali savne. Prekmurski most hkrati deli zelenico na mirni del (desno) in živahnejši del (levo). S tem so zagotovili, da vsak lahko najde svoj kotiček, prehod med njima pa je zagotovljen z vrati prek Prekmurskega mostu. Notranjost mostu je posvečena prekmurskim notam, tako je moč zaznati vonj prekmurskih polj, poseben kotiček pa je namenjen tudi kromoterapiji.

Marsikdo, ki je v preteklosti obiskal Terme 3000 bo z novostmi zagotovo zadovoljen. Nekoliko manj pa bo zadovoljen z dejstvom, da so s prenovo dvignili tudi vstopnino v kopališki del. Tega sicer veliko ljudi niti ne bo občutilo, saj imajo gostje hotelov brezplačen vstop v bazenski kompleks. Igor Magdič, direktor Term 3000 je ob sprehodu skozi letošnje novosti pojasnil, da novosti še ni konec in da lahko gostje kmalu pričakujejo še kakšno novost. Ena izmed njih bo brezgotovinsko plačevanje v sklopu kopališča (uporabnik bo na zapestnico naložil denar in z njo plačeval). Hotel Ajda bo deležen še nekaterih novosti, Hotel Livada Prestige pa bo nekoliko osvežen.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: