Windows 10 Fall Creators nadgradnja prinaša precej zanimivih stvari – Kaj točno pa so te novosti? | UPORABNA STRAN

Windows 10 Fall Creators nadgradnja prinaša precej zanimivih stvari – Kaj točno pa so te novosti?

Windows 10 Fall Creators nadgradnja, ki nosi številko Windows 10 version 1709, build 16299 je na voljo od 17.10.2017 in prinaša kar nekaj zanimivih novosti. Predhodni stabilni popravek operacijskega sistema Windows 10 je bil Anniversary Update in je izšel v letu 2016.

Kopica naključnih posodobitev, ki ustvarjajo zanimivo celoto
Microsoft je v Windows 10 Fall Creators nadgradnjo vključil kopico novosti in posodobitev, ki na prvi pogled delujejo precej naključno, a na koncu ustvarjajo zanimivo celoto. Marsikater program, ki je bil del Windows 10 operacijskega sistema je sedaj postal samostojen in se bo posodabljal preko Stora. Med novostmi nadgradnje so Story Remix, Mixed Reality Viewer, Paint 3D, My People, Video Playback, OneDrive on Demand, Windows Defender Application Guard in Eye Control.

Story Remix slike in videe spremeni v album ter nato s pomočjo algoritma ustvari video. Mixed Reality Viewer pa je Microsoftova obogatena resničnost za Windows. Gre za poskus vstopa v 3D svet. Aplikacija je sicer nekoliko omejujoča, saj deluje zgolj na tablicah in računalnikih, ki imajo zadnjo kamero. Video Playback je aplikacija, ki jo bodo veseli predvsem tisti, ki radi gledajo video, saj je njen namen izboljšanje avtonomije prenosnika med gledanjem videa. OneDrive on Demand pa je funkcionalnost, ki jo je Microsoft obljubljal že nekaj časa. Gre za to, da sedaj ni potrebno imeti več fizične kopije datoteke na računalniku, ampak se ta na zahtevo prenese iz OneDrive oblaka. Na tak način lahko privarčujemo ogromno prostora.

Cortana dobiva nekaj novosti, a ne tako veliko. Zna prikazati rezultate iskanja, zakleniti in ugasniti računalnik, naučiti pa se jo da, da reagira na glas zgolj enega človeka. Edge brskalnik ima sedaj podporo za branje PDF datotek, tako da Adobe Acrobat ni več potreben. Takšnih majhnih novosti je še cel kup, tako da se zdi, da Windows 10 Fall Creators nadgradnja res prinaša veliko. Ali se bodo te novosti izkazale kot uporabne, pa bo pokazal čas in izkušnje uporabnikov.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Windows 10 Fall Creators nadgradnja prinaša precej zanimivih stvari – Kaj točno pa so te novosti… (0) Windows 10 Fall Creators nadgradnja, ki nosi številko Windows 10 version 1709, build […]

Komentiraj

Anti-Spam: