Dolga pot domov (The Long Road Home) – serija o ameriških vojakih, ki so jih zajeli v Sadr Cityju, Irak / National Geographic | UPORABNA STRAN

Dolga pot domov (The Long Road Home) – serija o ameriških vojakih, ki so jih zajeli v Sadr Cityju, Irak / National Geographic

Dolga pot domov (The Long Road Home) je mini serija, ki bo premiero doživela danes, 5.11.2017 ob 21.55 na National Geographic Slovenija. Gre za serijo, ki je nastala na podlagi New York Times best sellerja z enakim naslovom priznane novinarke Marthe Raddatz.

Serija “Dolga Pot Domov” prikazuje junaško borbo za preživetje med iraško vojno, ko so 4. aprila 2004 v Sadr Cityju v Bagdadu, Irak 1. konjeniško divizijo iz Fort Hooda silovito napadli iz zasede. V vojaške anale se je ta dan zapisal kot “črna nedelja” Dogajanje v seriji poteka na dveh koncih, v Iraku in na domači fronti v Teksasu, kjer 48 ur žene in družine pričakujejo najhujše. Incident, ki se je zgodil 11 mesecev po slavnem govoru predsednika Georgea W. Busha “Naloga opravljena”, je spremenil pogled ameriške vojske na Irak: mirovna misija je postala boj proti domačim upornikom.

Serija Dolga pot domov (The Long Road Home) je sestavljena iz osmih delov, na sporedu bodo ob nedeljah ob 21.55 na National Geographic Slovenija.

Napovednik serije Dolga pot domov (The Long Road Home)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: