Flydubai je vzpostavil redno letalsko povezavo Dubai – Podgorica, ki leti 2x tedensko | UPORABNA STRAN

Flydubai je vzpostavil redno letalsko povezavo Dubai – Podgorica, ki leti 2x tedensko

Flydubai je s 1.11.2017 vzpostavil redno letalsko povezavo Dubai (DXB) – Podgorica (TGD). Flydubai bo na tej liniji letel 2x tedensko s postankom v Sarajevu (SJJ).

Flydubai je tako povezal Združene Arabske emirate in Črno goro z redno letalsko povezavo. Gre za osmo letalsko povezavo te letalske družbe v Srednji in Vzhodni Evropi, ki vključuje Beograd, Bratislavo, Bukarešto, Prago, Skopje, Sarajevo in Sofijo. Sezonsko pa so letos poleti ponudili tudi lete v Tivat.

Ghaith Al Ghaith, izvršni direktor pri Flydubai je povedal: »Following our popular flights to Tivat this summer we look forward to the opportunities that this route will bring for both Montenegro and the UAE. We would like to thank the Government of Montenegro for their support in the launch of this route.«

Leti na liniji Dubai (DXB) – Podgorica (TGD) so na voljo ob sredah in sobotah. Odlet iz Dubaija je ob 8.55, prihod v Podgorico pa ob 14.20. Odlet iz Podgorice je ob 15.10, prihod v Dubai pa ob 1.45 naslednjega dne. Flydubai bo lete izvajal z letalom Boeing 737-800, postanek v Sarajevu pa je dolg 1 uro.

In kje je sedaj Ljubljana, Slovenija? Na Brniku še vedno nimamo redne letalske povezave s katero od zalivskih držav, pa čeprav imamo v Ljubljani trenutno 80% potnikov Podgorice in Sarajeva skupaj. Brnik je do septembra 2017 sprejel 1.297.877 potnikov, Podgorica in Sarajevo skupaj pa 1.630.815. O tem, da nam je Zagreb pred nosom odpeljal prevoznika Emirates, pa je že škoda besed. No, je pa res, da ima Zagreb 82% več potnikov kot Ljubljana.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: