BicikeLJ v novembru 2017 dobiva še 7 novih postajališč, skupaj jih bo tako 58 – Lokacije novih BicikeLJ postajališč | UPORABNA STRAN

BicikeLJ v novembru 2017 dobiva še 7 novih postajališč, skupaj jih bo tako 58 – Lokacije novih BicikeLJ postajališč

BicikeLJ bo v novembru 2017 dobil še 7 novih postajališč in 70 novih koles. To bo zadnja širitev omrežja BicikeLJ, ki jo mora izvesti Europlakat iz aneksa o javno-zasebnem partnerstvu projekta BicikeLJ. Novembra 2017 bo mreža mestnih koles BicikeLJ tako obsegala 58 postajališč in 580 koles.

 

 

Lokacije novih BicikeLJ postajališč
*ZOO Ljubljana
*na Cesti 27. aprila na križišču s cesto na Rožnik
*na Poljanski cesti pri Srednji zdravstveni šoli (Poljanska cesta 61)
*na Litostrojski cesti pri Srednji frizerski šoli (Litostrojska Cesta 53)
*v Šmartinskem parku (Šmartinska cesta 103)
*na novem parkirišču na Povšetovi ulici
*ob ulici Bežigrad v sodelovanju z zasebnim investitorjem

Nova BikeikeLJ postajališča so še vedno možna
Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana bodoča širitev mreže postajališč BicikeLJ v sodelovanju z morebitnimi zasebnimi investitorji še ni dorečena, a glede na priljubljenost sistema in številne prejete pobude za njegovo nadaljnjo širitev si želijo, da bi čim več zasebnih investitorjev prepoznalo dobrobit sistema BicikeLJ.

Tisto, kar so pri MOLu še posebej izpostavili pa je, da si prizadevajo pred naslednjo širitvijo postajališč BicikeLJ mrežo kolesarskih stez, pasov in poti v Ljubljani povezati in dopolniti z novimi, da bo kolesarjenje po mestu (in med postajališči) še bolj prijetno in varno. V sklopu tega trenutno pričakujejo večmilijonska sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Kohezijskega sklada, ki jih bodo namenili za izboljšanje kolesarske infrastrukture.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: