Ryanair bo z letom 2018 prestopanje (connecting flights) ponudil tudi v Portu, trenutno to ponujajo v Rimu in Milanu | UPORABNA STRAN

Ryanair bo z letom 2018 prestopanje (connecting flights) ponudil tudi v Portu, trenutno to ponujajo v Rimu in Milanu

Ryanair je kot nizkocenovni prevoznik ponujal zgolj direktne lete, a z majem 2017 se je to spremenilo, saj so povezane lete (connecting flights) med lastnimi leti ponudili v Rimu (Rome Fiumicino), kasneje pa tudi v Milanu (Milan Bergamo).

V letu 2018 bo prestopanje možno tudi v Portu na Portugalskem
S 3.1.2018 bo Ryanair ponudil še tretjo destinacijo na kateri bo možno prestopati med njihovimi leti in to bo Portugalski Porto. Če imaš povezan let (connecting flight) to pomeni, da potnik opravi check-in za celotno pot od začetka do konca, čeprav vmes zamenja letalo. Na začetku dobi vstopne kupone za vse lete, prtljaga pa potnika pričaka na cilju in je ni potrebno vsakič znova oddajati. Ryanair pa vsem potnikom, ki uporabijo njihov connecting flight, brezplačno doda tudi prednostno vkrcavanje (priority boarding).

Nizkocenovni ponudniki se prestopanju izogibajo, saj je povezano z dodatnimi tveganji, predvsem glede oddane prtljage, a dejansko je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo ta možnost začela širiti tudi pri nizkocenovnih letalskih ponudnikih.

Prek Porta na 20-ih linijah

Pri Ryanairu so napovedali širitev letališč na katerih bo možno prestopanje, a žal niso razkrili na katerih. Prav tako ni izključeno, da prestopanje omogočijo tudi z leti drugih letalskih družb.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: