Pošiljanje paketov s Pošto Slovenije, še posebej z uporabo PS Paketomatov, je hitro in udobno | UPORABNA STRAN

Pošiljanje paketov s Pošto Slovenije, še posebej z uporabo PS Paketomatov, je hitro in udobno

Pošta Slovenije z uvajanjem novih storitev svoje storitve približuje uporabnikom, med njimi so zagotovo poslovalnice odprte 24 ur na dan in PS Paketomati.

Alternativne oblike dostave za katere morda ne veste
Dostava paketnih pošiljk Pošte Slovenije je tako možna tudi v službo, k prijatelju, sosedu, na izbrano pošto ali Petrolov bencinski servis, paket pa Pošta Slovenije lahko dostavi tudi v vnaprej dogovorjen prostor (na teraso, pod nadstrešek, v lopo). Pred dostavo paketa vas lahko pokličejo ali pošljejo SMS, če vas slučajno ni bilo doma pa je možno naročiti tudi brezplačno ponovno dostavo. Vedno več uporabnikov se odloča za prevzem paketov v PS Paketomatih.

Marsikdo ne ve, da je možno na določenih poštah izbrati dostavo do 10.00 ali po 16.00, v Ljubljani pa celo med 18.00 in 20.00, kar je Pošta Slovenije uvedla na podlagi želja strank. Že prej omenjena možnost dostave pošiljke k sosedu je prav tako ena od manj poznanih rešitev. Izberete si lahko soseda, ki stanuje neposredni bližini in ki lahko v primeru odsotnosti naslovnika prevzema paketne pošiljke, pošiljke Hitre pošte ali priporočenega pisma s plačilom odkupnine po povzetju. Ta možnost pa ni na voljo za priporočena pisma brez storitve, pisma po posebnih zakonih ipd.

Po dogovoru z naslovnikom lahko poštar paketne pošiljke brez potrditve prevzema pusti na različnih mestih, kot so terasa, balkon, nadstrešek ipd. Takšno naročilo velja za paketne pošiljke v notranjem prometu, ki nimajo dodatnih storitev, ki zahtevajo potrditve naslovnika oz. za katere je potrebno plačilo. To je najverjetneje rešitev, ki bi marsikomu prišla prav. Za naročilo takšne storitve se je treba obrniti na pošto, ki vrši dostavo paketov (praviloma je to najbližja pošta).

Odkupnino paketa lahko plačate tudi s kartico
Pri Pošti Slovenije so s POS-terminali opremili več kot 480 pismonoš, ki dostavljajo paketne pošiljke, s tem pa so omogočili plačilo odkupnine paketa s karticami. Plačilo je možno izvesti s karticami Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club (Diners Club tudi na obroke).

Novosti so tudi na področju pošiljanja paketov (PS Pošlji paket)
Spletna aplikacija PS Pošlji paket,je namenjena pripravi paketa za pošiljanje. Ta omogoča vpis podatkov o naslovniku, izbiro velikosti paketa, plačilo poštnine in tiskanje spremnice, ki se jo nato nalepi na paket. Plačilo poštnine je možno s kreditno kartico ali z Moneto. Vse to lahko storite od doma, za oddajo paketa pa je treba le skočiti do najbližje pošte ali PS Paketomata.

Poslovnim uporabnikom, predvsem malim in srednje velikem podjetjem, pa je namenjena storitev eSpremnica. V tem primeru gre za aplikacijo, ki se jo namesti na računalnik, skrbnik pogodbe pri Pošti Slovenije pa poskrbi za geslo in uporabniško ime. Aplikacija omogoča centralizirano shranjevanje podatkov, tiskanje spremnic za paketne pošiljke in eno prijavo za nadzor nad večjim številom komitentov.

PS Paketomati in poslovalnice Pošte Slovenije, ki so odprte 24/7
Pošta Slovenije je paketomate začela uvajati že pred časom, zdaj jih je 24, prisotni pa so v 16-ih mestih. Paketomati delujejo 24 ur na dan in so samopostrežni avtomati za prevzem paketa, plačilo odkupnega zneska s plačilno kartico tudi na brezstični način ter oddajo paketa, ki je bil za pošiljanje pripravljen v spletni aplikaciji PS Pošlji paket.

Paketomat se lahko pohvali z enostavno in hitro uporabo, prevzem pošiljke namreč traja zgolj 7 sekund. Ena od pomembnih lastnosti, ki jo PS Paketomat prinaša pa je diskretnost. Ni pomembno, kaj naročate, pošiljate. Kodo za dostop do paketa prejme le naslovnik.

Trenutno Pošta Slovenije ponuja dve poslovalnici, ki obratujeta 24/7. Prva se nahaja v centru Ljubljane na Slovenski cesti 32 (to je tista na Čopovi). V avtomatizirani samopostrežni poštni poslovalnici lahko oddate standardna in navadna pisma, kupite dopisnice, različne kuverte, komplete znamk in razglednic z različnimi krajevnimi motivi. Plačate lahko položnice, dvignete/položite gotovino, opravite prenos med računi, kupite GSM-vrednotnic, vklopite varnostni SMS. Na voljo pa imajo tudi brezplačen Wi-Fi.

Z letošnjim avgustom pa se je pri Lidlu na Rudniku odprla prva samopostrežna enota PS 24/7. Na paketomatu je možno prevzeti ali oddati paketne pošiljke, na prodajnem avtomatu kupite pisemsko in paketno embalažo, znamke in druge izdelke ter oddati pisemske pošiljke. Bankomat Nove KBM omogoča dvig gotovino in plačilo položnic, poleg pa je tudi avtomat Lekarn Ljubljana.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: