Grajski pobeg – Ljubljanski grad dobiva adrenalinsko pustolovščino z elementi igre pobega (escape room)

Grajski pobeg (Escape Castle) je nova adrenalinska pustolovščina z elementi igre pobega (escape room), ki bo dopolnila raznoliko turistično ponudbo na Ljubljanskem gradu. Ob reševanju ugank bodo obiskovalci spoznavali zanimivosti gradu in Ljubljane.

Rešili boste lahko zmaja s katerim se je spopadel vitez Jurij
Ob reševanju petih ugank Grajskega pobega bodo obiskovalci odkrivali resnično grajsko in mestno zgodovino ter legende, nekatere skrite prostore Ljubljanskega gradu, predvsem pa se ob igranju zabavali. Tisti najbolj spretni pa bodo lahko rešili zmaja, varuha mesta, ki se je po spopadu z vitezom Jurijem skril v podzemlje.

Mapa v kateri se skrivajo navodila za dostop do sobe v kateri boste lahko oživili Ljubljanskega zmaja.

Kako poteka igranje Grajskega pobega?
Ljubljanski grad je atrakcijo Grajski pobeg razvil v sodelovanju s podjetjem Escape Room Enigmarium. Igra se začne in konča v Info centru na Ljubljanskem gradu. Ekipo sestavljajo od dva do štirje igralci, ki morajo najpozneje v eni uri, v različnih prostorih znotraj grajskega obzidja, s pomočjo igralnega načrta in posebnega medaljona rešiti pet viteških preizkušenj in se prebiti do raziskovalnega tabora, kjer jih čaka najpomembnejša naloga. Oživiti morajo zmaja.

Cena vstopnice za igro Grajskega pobega, ki vključuje tudi grajsko vstopnico, je 10€ na osebo, z vključeno povratno vozovnico z vzpenjačo pa 12€ na osebo. Obisk je možen vse dni v letu, na 10 minut po odprtju gradu. Zadnja igra pa se lahko odigra 2 uri pred zaprtjem.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: