KFC Maribor (počivališče Dobrenje vzhod) – prvi KFC v Sloveniji bo na avtocestnem odseku Maribor – Šentilj v bližini meje z Avstrijo | UPORABNA STRAN

KFC Maribor (počivališče Dobrenje vzhod) – prvi KFC v Sloveniji bo na avtocestnem odseku Maribor – Šentilj v bližini meje z Avstrijo

KFC Maribor (počivališče Dobrenje vzhod) bo prvi KFC v Sloveniji. Franšizojemalec AmRest Holdings SE se je, po tem, ko so pred leti lokacijo iskali v Ljubljani, svojo prvo restavracijo KFC v Sloveniji odločil odpreti v Mariboru in sicer na postajališču na avtocestnem odseku Šentilj – Maribor v bližini meje z Avstrijo.

8.5 km iz centra Maribora (15 minut vožnje)
Prvi KFC bo torej stal izven mestnega središča ali trgovskega centra, kjer se sicer pričakuje največjo koncentracijo kupcev. KFC Maribor – Dobrenje bo stal na avtocestnem počivališču v smeri iz Maribora proti Šentilju (Avstrija). Počivališče stoji okoli 8.5 km izven centra Maribora, kar pomeni okoli 15 minutno vožnjo. To posledično pomeni, da KFC Maribor – Dobrenje primarno ne bo namenjen Mariborčanom, ampak tranzitu in turistom. Ciljna skupina so torej tisti, ki potujejo po avtocesti Šentilj – Maribor, podobno kot Mcdonald’soa restavracija na vzhodni mariborski obvoznici, le da ta zajame tako tiste, ki potujejo proti Avstriji, kot tiste, ki gredo v smeri Madžarske.

Odločitev za to lokacijo je precej zanimiva, saj ima izjemno sezonski značaj. Poleti je namreč ogromno povečanje tranzita in takrat bo zagotovo precej potnikov zavilo na postajališče in posledično tudi v KFC. Upajmo, da bo tej lokaciji kmalu sledila še kakšna v trgovskem centru ali nekoliko bližje centru mesta, seveda pa tudi v kakšnem drugem kraju po Sloveniji.

Kje točno?

Mirza Ibračević, generalni direktor KFC je povedal: »Želimo si, da mladim omogočimo spodbudno okolje za razvoj njihovih kariernih ambicij. Članom naše ekipe pa dajemo možnost svobodnega odločanja in priložnost za hiter razvoj skupaj z blagovno znamko.« Prvi KFC v Sloveniji bo zagotovil 35 delovnih mest, nekatera pa so še odprta.

Kdaj bodo odprli KFC Maribor – Dobrenje?
Datum odprtja še ni znan, namiguje pa se, da bi se odprtje prve KFC restavracije v Sloveniji lahko zgodilo konec leta 2017.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] KFC Maribor (počivališče Dobrenje vzhod) – prvi KFC v Sloveniji bo na avtocestnem odseku Maribo… (0) KFC Maribor (počivališče Dobrenje vzhod) bo prvi KFC v Sloveniji. Franšizojemalec AmRest […]

Komentiraj

Anti-Spam: