Oukitel K6000 Plus – recenzija telefona, s kar 6.080 mAh baterijo, ki zagotavlja dolgo delovanje – Oukitel K6000 Plus review | UPORABNA STRAN

Oukitel K6000 Plus – recenzija telefona, s kar 6.080 mAh baterijo, ki zagotavlja dolgo delovanje – Oukitel K6000 Plus review

Oukitel K6000 Plus je telefon kitajskega proizvajalca Oukitel pri katerem pregled specifikacij pove, da bo zaradi 6.080 mAh imel odlično avtonomijo. K6000 Plus je opremljen s 5.5 inčnim zaslonom 4GB RAM-a, 64GB spomina ter 16MP fotoaparatom na zadnji strani.

Telefon, ki stane nekaj manj kot 150€ je tako primarno namenjen tistim, ki želijo telefon z vzdržljivo baterijo. Sicer pa ima 5.5 inčni zaslon z razmerjem 16:9 ločljivost 1920×1080 pik (401 ppi), procesor je osemjedrni 1.5 GHz Mediatek MT6750 z ARM Mali-T860 MP2 GPU, 4GB RAM-a ter 64GB spomina, ki ga je možno razširiti z microSD kartico. Na voljo ima LTE in LTE-A povezavo, Wi-FI b/g/n/ac, Bluetooth, GPS. Zadnji fotoaparat je 16MP, sprednji pa 8MP. Ena od posebnosti telefona je tudi hitro polnjenje z 12V/2A, ki baterijo od 0% do 100% napolni v 1 uri in 45 minutah.


Oukitel K6000 Plus meri 155 x 76.6 x 9.6 mm, kar ga uvršča med debelejše telefone. Razlog za to je seveda baterija, ki doda tudi nekaj teže, tako da telefon tehta 208g. Kljub robustnosti dizajn na prvi pogled deluje všečno. Zadnja stran je v večjem delu aluminijasta, le na delu kjer so antene je plastična. Obroba telefona je prav tako kovinska. Fotoaparat je rahlo izbočen, pod njim pa je LED bliskavica.

Desna stran skriva gumb za uravnavanje glasnosti ter prižiganje/ugašanje, levo je podajalnik za nanoSIM in microSD kartico. Zgoraj je 3.5 mm vhod za slušalke, spodaj pa microUSB vhod (žal še niso prešli na USB-C) in zvočnik, ki kljub takšnemu izgledu, ni stereo. Pod zaslonom se skriva gumb v katerem je čitalec prstnih odtisov, ki deluje hitro in brez težav. Nad zaslonom pa je LED lučka, ki nakazuje različna obvestila od zgrešenih klicev pa do polnjenja telefona.

Kljub precejšnji robustnosti, telefon prijetno sede v roko, le navaditi se je potrebno, da je nekoliko težji.

Na telefonu Oukitel K6000 Plus teče operacijski sistem Android 7.0 z rahlo Oukitel preobleko (Nadgradnja na Android 8.0 Oreo je potrjena, pričakovati jo je moč v prvi polovici leta 2018). Ta je vidna predvsem pri nekaterih dodatnih funkcijah, kot je ScreenRecord, Eye Protection in Smart Assistance funkcijami. Sicer pa gre za stock Android, kar bo všeč predvsem tistim, ki nimajo radi preoblek različnih proizvajalcev telefonov.

Zaslon je v Full HD ločljivosti in s 401 ppi, kar pomeni, da je gostota pik več kot zadovoljiva za večino uporabnikov. Oukitel uporablja LTPS zaslon in MiraVision tehnologijo, ki zagotavlja solidno svetilnost. Ob sončni svetlobi se obnese ustrezno, morda celo bolje kot bi pričakovali od telefona takšnega cenovnega ranga. Zvočnik, ki je nameščen na spodnjem delu telefona doseže okoli 80 dB, kar je povsem dovolj, a pri visoki glasnosti je zvok preveč popačen, težave pa mu delajo tudi basi. Zvočnik telefona tako sodi nekje v spodnje povprečje.

Fotoaparat na zadnji strani je 16MP z f/2.0 zaslonko in hitro stabilizacijo slike. Fotografije so pri dnevni svetlobi povsem solidne, nekaj težav je pri slabi oz. slabši osvetlitvi. Video K6000 Plus snema v Full HD 1080p tehniki.

Kaj pa povezljivost?
LTE povezljivost telefonu Oukitel K6000 Plus ne dela nikakršnih težav, saj podpira 800/900/1800/2100/2600MHZ frekvenčne pasove, tako da deluje na vseh frekvencah slovenskih operaterjev. Podprt je tudi LTE-A oz. LTE Advanced na kar označuje ikona 4G+, kar pomeni, da telefon omogoča hitrosti višje od 150 Mbps. Wi-Fi deluje tako na 2.4GHz kot na 5GHz (802.11b/g/n/ac), prav tako je možno na obeh frekvenčnih spektrih ustvariti dostopne točke (Hot Spot). Bluetooth je 4.1, Uporabnik ima pri navigaciji na voljo satelitska sistema GPS in GLONASS. Telefon lahko namesto kombinacije nanaoSIM in microSD uporabimo tudi v kombinaciji dveh SIM kartic. Žal pa Oukitel v K6000 Plus ni gradil podpore za NFC, saj so uporabili v Evropi (in tudi drugod) precej manj poznano tehnologijo HotKnot. Ta deluje podobno kot NFC, le da tehnologija za prenos uporablja zaslon. Zato je napravi za uporabo HotKnot funkcionalnosti potrebno približati z zaslonoma. K6000 Plus ima tudi FM radio.

Baterija telefona je 6.080 mAh, kar telefon uvršča med tiste s precej radodarno količino baterije. Posledično se to pozna tudi na času avtonomije. Oukitel K6000 Plus tako povsem z lahkoto zdrži 2 dni povprečne uporabe, seveda se uporaba med potrošniki razlikuje, a tudi pri bolj zahtevni uporabi telefon zdrži cel dan. Pri teko zelo veliki bateriji je pomembno hitro polnjenje, zato je na voljo ekstremno hitro polnjenje z 12V in 2A, ki baterijo napolni v 1 uri in 45 minutah. Polnilec, ki to zmore je priložen. Sicer pa je telefon možno polnit tudi z 9V in 2A ter 5V in 2A pri slednjih pa je čas polnjenja 2 uri in pol ter 3 ure in 45 minut. Za polnjenje telefon uporablja microUSB, žal je Oukitel šele pri čisto svežem modelu prešel na USB-C, so pa zato omogočili USB OTG (kabel je priložen), kar pomeni, da lahko na telefon priklopimo različne naprave od miške in tipkovnice pa vse do tiskalnika. USB OTG pri K6000 Plus omogoča tudi t.i. reverse charge, kar pomeni, da lahko z njim polnite druge naprave.

Končna ocena
Oukitel K6000 Plus je kljub svoji debelini na pogled všečen telefon. Pohvali se lahko z velikim in natančnim zaslonom, dovolj spomina in predvsem RAMa, kar omogoča brezskrbno delo. Dober čas delovanja, LTE-A podpora, USB OTG, hiter in natančen čitalec prstnih odtisov ter ekstremno hitro polnjenje, so prav tako pozitivna stran telefona. Nekoliko se je potrebno navaditi na njegovo težo, žal pa med pomanjkljivosti lahko uvrstimo dejstvo, da nima NFC-ja, da bi lahko bil zvočnik boljši, prav tako pa tudi fotoaparat.

Nakup
Vsekakor je ob dejstvu, da Oukitel K6000 Plus stane skupaj s poštnino nekaj manj kot 150€. Pri Gearbest je v evropskem skladišču na voljo siva barva, cena pa je trenutno 142€ + 2€ poštnine. Z uporabo kode “CZwarehouse26” je cena telefona znižana na 136.90€. V skladišču v Hong Kongu pa so na voljo črna, zlata in srebrna, cena je tam 133.5€ z brezplačno poštnino (priporoča se Priority Line, ki stane 5.22€), a je potrebno dodati še DDV (postopek carine)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: