Disney si še vedno želi 21st Century Fox, saj kljub prvotni zavrnitvi, pogajanja za prevzem zopet potekajo | UPORABNA STRAN

Disney si še vedno želi 21st Century Fox, saj kljub prvotni zavrnitvi, pogajanja za prevzem zopet potekajo

Disney je novembra nekoliko glasneje izrazil ambicije po prevzemu dela 21st Century Foxa, a precej hitro po izkazani nameri je prišlo tudi do zavrnitve ponudbe. Glede na poročanje The Wall Street Journala, pa se Disney še ni ustavil in pogajanja ponovno potekajo.

 

 

WSJ citira poročilo »ljudi, ki so seznanjeni s situacijo« v katerem je navedeno, da pogovori ponovno potekajo in pridobivajo na intenzivnosti, a se lahko zaključijo z enakim koncem kot prvič. Rupert Murdoch in njegova družina naj bi odločitev o prodaji oz. neprodaji pričakovali do konca leta 2017.

Kaj bi sploh kupil Disney?
Pogovor naj bi tekel o Foxovi filmski in TV diviziji, TV mrežah kot sta FX in National Geographic in delnicah v nekaterih mednarodnih mrežah kot sta Star TV in Sky. Fox pa naj ne bi bil pripravljen prodati Fox broadcast network, Fox Sports, Fox News in blagovne znamke Fox Business. Disney bi tudi sicer izjemno težko kupil Fox network, saj ima že sedaj v lasti ABC in 80% športnega programa ESPN. Težave bi namreč imel s protimonopolno zakonodajo.

Kako se bo zgoda o prevzemu 21st Century Foxa na koncu razpletla bomo kot kaže videli še letos.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: