Muzikal Briljantina junija 2018 premierno v Križankah, Ljubljana, igralsko ekipo bodo zbirali januarja

Muzikal Briljantina junija 2018 premierno prihaja v Križanke, Ljubljana. Gre za skupni projekt Festivala Ljubljana in družbe Prospot, ki sta sodelovala že pri muzikalu Mamma Mia!, katerega premiera je bila prav tako v Križankah leta 2015.

Muzikal Mamma Mia! je do sedaj videlo več kot 120.000 Slovencev, v letošnjem letu pa so imeli že 100. ponovitev. Direktor podjetja Prospot ocenjuje, da bo muzikal Briljantina prav tako odločno sprejet. Junija 2018 bo v Križankah premiera novega licenčnega muzikala, še v istem mesecu in nato avgusta je predvidenih več ponovitev muzikala.

Briljantina
Muzikal Briljantina je bila premierno uprizorjena leta 1971 na sceni Kingston Mines Theatre v Chicagu. Leto kasneje je bila premierno uprizorjena tudi na Broadwayu. Zgodba o zlati dobi rokenrola, ki se dogaja konec petdesetih let, zgodba o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, a z enako željo po prijateljstvu, zgodba o ljubezni, odraščanju in dozorevanju, sanjah in upanjih o prihodnosti je večna tema in razlog za uspeh predstave tudi 45 let po premieri. Seveda pa je k svetovnemu uspehu ogromno pripomogel film iz leta 1978 v katerem sta glavni vlogi odigrala John Travolta in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John. Film Briljantina sodi med pet najpopularnejših filmskih muzikalov vseh časov.

Kaj pa slovenska Briljantina?
Producent Jurij Franko je povedal, da se ekipa z odrsko postavitvijo Briljantine ukvarja že več kot leto dni. Kreativni del ekipe sestavljajo tudi režiser: Jug Radivojević, prevajalec pesmi: Tomaž Domicelj, prevajalec besedila: Boštjan Gorenc – Pižama, glasbeni vodja: Patrik Greblo in scenograf: Aleksandar Denić – Sale. Izbor igralcev, pevcev in plesalcev pa bodo izvedli na javni avdiciji, ki bo predvidoma potekala od 12. do 14.1.2018 v Ljubljani.

Foto: Miha Fras (arhiv Turizem Ljubljana)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: