Praznični december 2017 v Ljubljano prinaša smučišče Kameleon, drsališče Ledena fantazija ter bogat glasbeni program | UPORABNA STRAN

Praznični december 2017 v Ljubljano prinaša smučišče Kameleon, drsališče Ledena fantazija ter bogat glasbeni program

Praznična Ljubljana bo v decembru 2017 prinesla razgiban program v sklopu katerega bodo obiskovalci deležni dveh novost in sicer sta to smučišče Kameleon v centru Ljubljane ter drsališče Ledena fantazija. Seveda pa niso pozabili niti na praznično okrasitev in silvestrovanje.

Sredstva v vrednosti 113.000€, ki so namenjena za sofinanciranje letošnjega decembrskega programa prireditev se bo delno financiral s strani donatorjev, delno pa iz naslova najemnin za sejemske hišice na prazničnem sejmu. Sredstva za okrasitev znašajo 220.000€, staro mestno jedro Ljubljane pa je okrašeno s 50 km prazničnih lučk, nameščenih bo 800 svetlobnih teles in 40 lampijonov, ki so jih izdelali ljubljanski osnovnošolci in bodo krasili drevesa ob Ljubljanici na Prulah. Praznična okrasitev je delo umetnika Zmaga Modica in nosi naslov Preseki časa. Okrasitev vsebuje dopolnjene elemente iz preteklih let, nekaj svetlobnih teles, kot sta dva zmajčka na Vegovi ulici, pa je v celoti novih.

Praznični sejem, ki ga sestavlja 48 sejemskih z darilnim programom in gostinsko ponudbo, bo do konca leta stal na Bregu, Cankarjevem nabrežju, Kongresnem in Prešernovem. Novost letošnjega prazničnega sejma sta 2 gostinski hiški na Gallusovem nabrežju. Hišice z darilnim programom na Bregu bodo odprte od 10.00 do 22.00, ob petkih in sobotah pa do 23.00. Gostinske hišice bodo odprte od 10.00 do 24.00, z izjemo tistih na Bregu, ki se bodo zapirale eno uro prej. V skladu s trajnostno naravnanostjo Ljubljane bodo gostinci uporabljali izključno okolju prijazno embalažo, vsak bo ponujal vsaj eno jed iz nabora Okusi Ljubljane.

Novosti
Drsališče Ledena fantazija se razprostira na površini več kot 2000 m2, naenkrat pa lahko sprejme do 600 ljudi. Drsalke si je možno izposoditi, za otroke do 6. leta starosti pa je vstop prost. Druga novost je mini smučišče Kameleon, ki bo od 18. decembra do 19. januarja na Novem trgu razveseljevalo otroke do 6. leta starosti. Smučišče bo odprto bo vsak dan med 10.00 in 19.00. Smučanje bo brezplačno, v dopoldanskem času potekali tečaji za organizirane skupine otrok iz ljubljanskih vrtcev, v popoldanskem času pa za otroke v spremstvu staršev.

Silvestrovanje na prostem bo potekalo na štirih prizoriščih, ob polnoči pa bo mesto razsvetlil 5 minutni ognjemet z grajskega griča. V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami.

Glasbeni program se bo od 15.12.2017 do 1.1.2018 odvijal na odrih na Novem trgu, Kongresnem trgu, Mestnem trgu in Trgu francoske revolucije. Slišati bo moč slovenske in tuje izvajalce, med njimi: Pero Lovšin in Španski borci, Big Foot Mama, Samuel Lucas, Halid Bešlić, Ansamber Saša Avsenika, Čuki, Lačni Franz, Prljavo kazalište, Tabu, Single Ladies – Beyonce Tribute Band, Manouche, Neisha, Ars Groova, Cubanama’ Latin Band, The Dreams, Orlek, Helena Blagne, Nuša Derenda …

Foto: Turizem Ljubljana

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: