Nov MINI logotip na avtomobile prihaja marca 2018 | UPORABNA STRAN

Nov MINI logotip na avtomobile prihaja marca 2018

Avtomobili MINI so od leta 2001, ko je BMW ponovno oživil znamko, nosili enak logotip, a z marcem 2018 se bo to spremenilo. Novi logotip se bo uporabljal na vseh modelih vozil MINI, opaziti pa ga bo moč na pokrovu motorja, zadku, sredini volana in daljinskem upravljalniku.

Kot so zapisali v podjetju, se nov MINI logotip opira na tridimenzionalni slog upodobitve, ki obstaja od ponovnega prihoda znamke na trg leta 2001, ta pa se nato uporabi v obliki vizualnega izražanja, imenovanega “plosko oblikovanje”, ki povzema ključne grafične elemente. Z novim logotipom ohranjajo motiv krilatega kolesa.

Kombinacija simbolov kolesa in kril sega še v leta klasičnega vozila MINI, ko je British Motor Corporation (BMC) leta 1959 na trg poslal vozilo Morris Mini-Minor skupaj s strukturno identičnim vozilom Austin Seven, je prvi nosil logotip blagovne znamke Morris. Logotip je vseboval rdečega bika in tri vale modre barve (simbol Oxforda) v krogu z dvema stiliziranima kriloma. Mini je skozi leta zamenjal kar nekaj logotipov. Leta 1969 so identiteto vozil MINI poenotili z novim logotipom, ki sploh ni bil podoben originalnim simbolom. Tako imenovani ščit MINI se je nato uporabljal prihodnja desetletja; njegova oblika se je večkrat spreminjala.

Šele leta 1990 so se z novo zidajo Mini Cooperja vrnili k tradicionalni obliki. Kromirano kolo s stiliziranimi krili je posnemalo logotip Morris Mini-Minor, namesto bika in valov so uporabili rdeči napis “MINI COOPER” z zelenim lovorovim vencem na beli podlagi. Ko je blagovna znamka prešla v lastništvo BMW Group so ponovno spremenili logotip pri katerem so kot osnovo vzeli klasično obliko logotipa, ki se do sedaj ni spreminjalo 15 let.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: