Star Wars: The Last Jedi v ZDA z drugim največjim otvoritvenim prometom (Box Office) v zgodovini – 220 mio $, ostale države so dodale še 230 mio $ | UPORABNA STRAN

Star Wars: The Last Jedi v ZDA z drugim največjim otvoritvenim prometom (Box Office) v zgodovini – 220 mio $, ostale države so dodale še 230 mio $

Film Star Wars: The Last Jedi (Vojna zvezd: Poslednji Jedi) je odlično začel pohod v kinodvorane, tako v ZDA kot drugod po svetu, saj je na otvoritveni vikend globalno ustvaril 450 mio $.

Poslednji Jedi je tako postal šele četrti film, ki je na otvoritveni vikend v ZDA ustvaril več kot 200 mio $ prometa. Ostali trije so Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World ter The Avengers. 220 mio $ v ZDA in 230 mio $ drugod po svetu, je skupaj naneslo 450 mio $ prometa (Box Office), ki je peti najvišji v zgodovini otvoritvenih vikendov. Pred njim so Fate of the Furious z 541 mio $, Star Wars: The Force Awakens z 529 mio $ ter Jurassic World, Harry Potter in the Deathly Hallows Part 2.

Premiero filma Star Wars: The Last Jedi so poleg ZDA prejšnji teden imeli tudi na 54 drugih trgih, med katerimi vodi Velika Britanija s 36.7 mio $, sledi Nemčija z 23.6 mio $ ter Francija z 18.1 mio $. Film se še ni začel predvajati na enem večjih trgov in sicer na Kitajskem, ki obsega 12% mednarodnega trga. Tam bodo premiero filma imeli 5.1.2018.

Film Vojna zvezd: Poslednji Jedi je podrl otvoritvene prodajne dnevne rekorde v Nemčiji, Španiji, Veliki Britaniji, Belgiji, Bosni, Hrvaške, Finskem, Madžarskem, Islandiji, Nizozemskem, Norveškem, Švedskem in v Švici. V Sloveniji pa je film v obdobju med 15. in 17.12.2017 ustvaril 153.976$ prometa.

Glede na to, da ima film zelo dobre ocene, bo promet filma rastel še naprej, kako visoko bo prišel in ali bo podrl kakšnega od rekordov, pa bo potrebno še počakati.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: