Letalske družbe so že začele z omejevanjem pametnih kovčkov, saj baterije v njih predstavljajo varnostno grožnjo | UPORABNA STRAN

Letalske družbe so že začele z omejevanjem pametnih kovčkov, saj baterije v njih predstavljajo varnostno grožnjo

Pametni kovčki, kot bi lahko poimenovali tiste kovčke, ki imajo v sebi baterije za namen polnjenja mobilnih naprav, GPS sledenja kovčku ali pa elektronskemu zaklepu, so postali ena zadnjih žrtev letalskega transporta, saj Li-ionske baterije predstavljajo varnostno grožnjo.

Potniki morajo odstraniti baterije
Letalske družbe, med njimi American Airlines, Alaska Airlines in Delta Air Lines, od potnikov zahtevajo, da iz »pametnih« kovčkov odstranijo baterije, če želijo kovček oddati kot check-in prtljago. Kot so zapisali pri American Airlines takšna baterija predstavlja varnostno grožnjo, če je shranjena v prtljažnem delu letala. American bo s tem pravilom začel 15.1.2018. Če potnik baterije ne bo mogel odstraniti takšne prtljage ne bo mogel oddati, jo bo pa lahko vzel s seboj na letalo (Carry-On). V tem primeru bo potrebno »pametni« kovček zgolj ugasniti, ne bo pa potrebno odstranjevati baterije.

Pazite pri nakupu novih kovčkov
Kot kaže so se trenutno za omejitev odločile zgolj letalske družbe na drugi strani luže, a precej velika verjetnost obstaja, da se bodo za podoben ukrep odločile tudi letalske družbe iz Evrope in ostalih delov sveta. Zato je pri nakupovanju novih kovčkov potrebno pomisliti na to, da je baterijo iz kovčka možno odstraniti, če gre za kovček, ki ga bomo oddajali in ne odnesli s seboj na letalo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: