Roomba bo poleg sesanja znala poiskati tudi Wi-Fi mrtve točke v stanovanju, saj bo dobila funkcijo Wi-Fi mapiranja | UPORABNA STRAN

Roomba bo poleg sesanja znala poiskati tudi Wi-Fi mrtve točke v stanovanju, saj bo dobila funkcijo Wi-Fi mapiranja

iRobot Roomba je robotski sesalnik, ki je leta 2016 z različico 980 začel IoT pohod, saj je bila to prva Roomba z Wi-Fi povezavo. Od takrat smo dobili še 960 ter 691,695, 696 in 896, 895, 891, ki imajo prav tako možnost Wi-Fi povezave.

 

 

Prijetno s koristnim
Robotski sesalnik Roomba je lani z nadgradnjo mobilne aplikacije dobil možnost prikaza prostora, ki ga je očistil. Ta funkcija je na voljo lastnikom naprav iRobot Roomba 980 in 960, ki imata novejši način navigacije po prostoru, ki vključuje tudi kamero. Posledično bo nova funkcija Wi-Fi mapiranja na voljo zgolj na teh dveh napravah. Roomba bo tako poleg sesanja iskala tudi Wi-Fi mrtve točke v vašem stanovanju/hiši.

Ne veselite se prehitro
Kot poroča CNET bo lansiranje funkcije vsaj na začetku izjemno omejeno. iRobot načrtuje v sklopu Beta programa to funkcijo ponuditi med 100 in 200 uporabnikom. V fazi obsežnejšega testiranja pa bi program lahko vključeval med 10 in 20% uporabnikov Roomb. Beta program bo v ZDA na voljo od 23.1.2018, v Sloveniji pa se te funkcije žal še nekaj časa ne bomo mogli veseliti. Tako kot pri nas ni na voljo povezava z Google Home ali Alexo, pa tudi ne povezava z IFTTT rešitvijo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: