Fotograf Uroš Podlogar je ob zimskem solsticiju s Sonyjevim STF objektivom lovil svetlobo | UPORABNA STRAN

Fotograf Uroš Podlogar je ob zimskem solsticiju s Sonyjevim STF objektivom lovil svetlobo

Fotografi praviloma obožujejo izzive, zato je Sony ob lanskoletnem zimskem solsticiju (21.12.) evropskim portretnim fotografom postavil izziv, da ujamejo zimsko svetlobo in posnamejo čudovite fotografije z objektivom SEL100F28GM.

Med fotografi je bil tudi Sonyjev ambasador fotografije za Slovenijo Uroš Podlogar. O projektu je Uroš povedal: »Fotografiranje z naravno svetlobo mi je zelo pri srcu. Takrat si prisiljen najti pravo svetlobo. Zimski čas ponuja več priložnosti za to, saj lahko najdete veliko več “lahkih” virov – od božičnih luči do svetlega snega v gorah … Takšni pogoji so običajno bolj zahtevni za fotografa, vendar so končni rezultati toliko boljši. Sam obožujem zgodnje jutranje meglice in dogajanje tik preden se razsvetli, saj so trenutki pred sončnim vzhodom za mene najlepši in skrivnostni deli dneva. Ta svetloba je ena najzahtevnejših za zajem, a ima za posledico osupljive slike.«

Ostro v ospredju, zamegljeno v ozadju
Lastnosti Sonyjevega objektiva SEL100F28GM omogočajo ločljivost in hkrati mehkobo neostrine (bokeh), ki jo omogoča originalna STF – Smooth Trans Focus optika. Ta objektiv fotografom omogoča, da širijo meje svojega ustvarjanja tudi kadar se srečajo z zahtevnimi svetlobnimi razmerami. Zaradi izjemno kratkega območja globine ostrine, zaslonke z 11-imi lističi ter edinstvenega optičnega elementa za glajenje ostrih delov, lahko fotografi s tem Sonyjevim objektivom ustvarijo čudovita ozadja z zmehčanimi viri svetlobe, medtem ko elementi v ospredju ostajajo ostri.

Vir slik: Uroš Podlogar

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: