Lady Bird, grenko sladka zgodba o odnosu med mamo in hčerko v slovenske kinematografe prihaja 15.2.2018, v Kinodvoru pa že prej | UPORABNA STRAN

Lady Bird, grenko sladka zgodba o odnosu med mamo in hčerko v slovenske kinematografe prihaja 15.2.2018, v Kinodvoru pa že prej

Film Lady Bird režiserke Grete Gerwig je dramska komedija, ki govori o turbulentnem odnosu med mamo in 17-letno hčerko. Film je že prejel Zlata globusa za najboljši film in najboljšo glavno žensko vlogo, hkrati pa ima 5 nominacij za Oskarje.

Film Lady Bird je v kino prišel novembra lani, a v slovenske kinematografe prihaja 15.2.2018. Premierno pa si ga bo od 8. do 14.2.2018 možno ogledati v Kinodvoru. Proračun filma je znašal 10 mio $, dolg pa je 93 minut. Igralsko zasedbo sestavljajo: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée, Chalamet Beanie Feldstein, Lois Smith, Stephen McKinley in Henderson Odeya Rush.

Zgodba
Lady Bird (Saoirse Ronan) je najstnica pri sedemnajstih, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok. Hrepeni po avanturi, boljšem življenju in novih priložnostih, ki jih zaman išče na hodnikih kataloške gimnazije v zakotnem Sacramentu. Pesti jo buren odnos s sicer ljubečo in predano, a hkrati trmasto mamo (Laurie Metcalf), ki ne popušča v svojih načelih in odločitvah. Lady Bird se ji vztrajno postavlja po robu in nekoč celo skoči iz vozečega avtomobila. Mati in hči pa si v marsikateri lastnosti in odzivu ne bi mogli biti bolj podobni.

Napovednik filma Lady Bird

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: