Namig v času (A Wrinkle in a Time) – Disney prinaša pustolovko dogodivščino katere del je tudi Oprah Winfrey – film v kino prihaja 8.3.2018 | UPORABNA STRAN

Namig v času (A Wrinkle in a Time) – Disney prinaša pustolovko dogodivščino katere del je tudi Oprah Winfrey – film v kino prihaja 8.3.2018

Film Namig v času (A Wrinkle in a Time) je znanstvenofantastični pustolovski film režiserke Ave DuVernay, ki sloni na istoimenskem romanu Madeleine L’Engle iz leta 1962. Knjiga je leta 2003 že dobila svojo filmsko adaptacijo, a takrat je bila namenjena malim zaslonom.

Tokratna Disneyjeva filmska adaptacija knjige Namig v času (A Wrinkle in a Time) pa v slovenske kinematografe prihaja 8.3.2018, tudi v 3D tehniki. Igralsko zasedbo sestavljajo: Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Gugu Mbatha-Raw, Michael Peña, Storm Reid, Zach Galifianakis in Chris Pine. Proračun filma znaža 103 mio $.

Zgodba
Meg Murry (Storm Reid) je hčerka dveh svetovno priznanih astrofizikov. Izjemno inteligentna in nadarjena srednješolka, ki se tega še ne zaveda se po izginotju očeta poda na zanimivo pustolovščino. Ob pomoči prav tako nadarjenega brata Charlesa Wallaca, njenega sošolca Calvina in treh nebesnih bitij ((Mrs. Which – ga. Kateri, Mrs. Whatsit – ga. One and Mrs. Who – ga. Kdo), ki so se na Zemljo odpravila, da bi pomagala pri iskanju Meginega očeta. Reševalna misija poteka tako, da potujejo po namigih v času in prostoru v svetove, ki presegajo njihovo domišljijo, kjer se morajo soočiti z močno hudobno silo. Da bi se vrnili nazaj na Zemljo, se mora Meg soočiti s svojo lastno temačnostjo in tako zbrati dovolj moči, da premaga temo, ki se hitro širi po vesolju.

Slovenski napovednik filma Namig v času (A Wrinkle in a Time)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: